{ads}

HIDE

Viimased

latest

Sellest on kahju, aga need märgid viitavad sõbrale, kes tegelikult ei tea, mida see sõna tähendab

 Alati ei ole lihtne aru saada sellest, kes soovib sulle halba ja kes soovib head. Sest inimesed ei räägi alati oma tõelistest kava...

 Alati ei ole lihtne aru saada sellest, kes soovib sulle halba ja kes soovib head. Sest inimesed ei räägi alati oma tõelistest kavatsustest. Alles läbi nende tegude saad sa aimu sellest, mida nad sinust tegelikult arvavad. 


 


Sageli on tegemist inimestega, kes võtavad sinuga ühendust ja saadavad sulle sõnumi alles siis, kui neil on sinult midagi vaja. Kas sa aga pead tingimata sellise inimesega igasuguse suhtlemise lõpetama? Vaatame lähemalt. Tegemist on sõbraga, kes võtab sinuga ühendust üksnes siis, kui tal on vaja mingit nõu, teenet, juhatust või abi või siis on tal kõik hetkel halvasti elus ja ta tahab, et sa teda aitaksid. Võib-olla tahab ta teada, kas sa oskaksid talle soovitada mõnda head hambaarsti või mõnda mõnusat söögikohta, või siis tahab ta teada, kas sa saaksid talle laenata oma autot või hoida tema kassi (või hoopis tema lapsi!). Või siis tahab ta, et sa läheksid teda vaatama, sest ta tunneb ennast üksi. See on sõber, kes võtab sinuga ühendust üksnes siis, kui tal on sind vaja. Kogu ülejäänud aja ei kuule sa temast ei kippu ega kõppu.

 

 

Ta ei räägi sulle kunagi, kuidas tal läheb. Ta ei vasta (peaaegu kunagi) sinu sõnumitele ega kõnedele. Ent kui tal on sind vaja, siis kord kuus võtab ta sinuga kindlasti ühendust. Tegemist on toksilise suhtlemisviisiga, sest inimesel on sind vaja üksnes siis, kui see temale endale kasulikuks osutub, samas ei tunne ta vähimatki huvi sinu soovide ja vajaduste suhtes. See on omakasupüüdlik käitumine. 

Mõned leiavad jälle õigustuse, öeldes, et selleks ju sõnumite saatmise mõte ongi ja et kui sa tahad teada, kuidas inimesel läheb, lähed sa parem teda vaatama. Võib ka nii öelda, aga tegelikult see nii ikkagi ei ole. Tekstisõnumite saatmisest ei tohiks saada liiga kergekäelist suhtlemisviisi. Vähemalt peaksid sa ise piirid paika panema selles suhtes, et teised sind edaspidi ära kasutada ei saaks. 

 

 


Mida siis ette võtta?

Tekstisõnumite vahendamine aitab hoida lähedastega emotsionaalset kontakti. Kui see pole aga vastastikkune ja kui on näha, et vastused on kaunis ühekülgsed ja omakasupüüdlikud, siis on normaalne, et teisel inimesel tekib tunne, et teda kasutatakse lihtsalt ära. 

Kui sul on aga  mõni lähedane inimene, kellel on selline harjumus suhelda, siis ära teda kohe oma nimekirjast ära kustuta. Sest sageli inimesel ei ole halbu kavatsusi ja ta ei tee tahtlikult halba. Sellepärast kõige parem, mis sa teha saad, on temaga siiralt ja avameelselt rääkida. Ütle talle, et sul on tunne nagu kasutaks ta sind ära ja sa tahaksid palju parema meelega, et te saaksite rohkem rääkida. Kui sa oled tema jaoks tähtis, siis ta mõistab sind ja saab aru.

Kommentaare ei ole