{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mida su tütar peaks teadma

  Emalt tütrele pärandatakse väärtushinnangud ja tõekspidamised nii nagu isalt pojalegi. On laused, mille abil saad sa tõsta oma ...

 Emalt tütrele pärandatakse väärtushinnangud ja tõekspidamised nii nagu isalt pojalegi. On laused, mille abil saad sa tõsta oma tütre enesehinnangut. 

 



Ka tänapäeval tuleb naistel ette diskrimineerimist ja soolist eraldatust. Vaimset ja füüsilist vägivalda. Hoolimata sellest, et ühiskond on teinud siiski suure sammu edasi, on siiski veel juurdunud uskumusi, millest on raske vabaneda. Naise elu ei ole alati kõige lihtsam hoolimata sellest, mida võiks arvata. Me ei saa kaitsta oma lapsi kõikide ohtude eest, ent me võime neid muuta tugevamateks, julgemateks ja enesekindlamateks. 

Tütre ema ja kirjanik Toni Hammer jagas Facebookis kirja, mille ta kirjutas oma tütrele ning milles ta tõi välja 13 nõuannet.

 


"Minu tütrele.

- Ära unusta seda, et kui keegi on sinule haiget teinud, ei pea sina vabandama.

- Sa ei pea vabandama ka siis, kui keegi arvab, et sa oled tüütu ja väsitav. Sa ei ole tüütu. Sa oled inimene, kes väärib austust. Sa oled inimene, kellel on oma pea ja oma tunded.

- Sa ei pea otsima vabandusi, kui sa ei taha mõne noormehega välja minna. Sa ei võlgne mitte kellelegi mitte midagi. Sellest, kui sa ütled : "Ei, aitäh!", peaks piisama. 

- Ära muretse liiga palju sellepärast, mida sa teiste ees sööd. Kui sul on kõht tühi, siis söö ja söö seda, mida sa tahad. Kui sa tahad pitsat, siis ära telli rohelist salatit lihtsalt sellepärast, et teised nii teevad. Telli endale see pitsa ja ongi kõik. 

- Ära kanna pikki juukseid lihtsalt sellepärast, et kellelegi meele järgi olla. 

- Kanna kleiti üksnes siis, kui sa ise seda tahad.

 

 

- Ära jää koju üks lihtsalt sellepärast, et sul pole kellegagi välja minna. Mine üksi. Loo endale ainulaadseid mälestusi iseenda jaoks. 

- Ära hoia oma pisaraid tagasi. Kui sul on soov nutta, tähendab see seda, et sa pead laskma millegi endast välja. See ei ole nõrkus. See on inimlikkus. 

- Ära naerata üksnes sellepärast, et keegi sul käsib seda teha. Naerata, kui sul on selleks soov.

- Ära karda naerda omaenda naljade üle. 

- Ära ütle jah viisakuse pärast. Ütle ei, sest see on sinu elu. 

- Ära varja oma arvamusi. Räägi ja räägi kõva häälega. See on tähtis, et sind võetakse kuulda. 

- Ära vabanda sellepärast, kes sa oled. Ole julge, vapper ja tore. Ole alati sina ise ja jää endale truuks. "


Toni soov on, et tema tütrel ei tuleks enesekindlusest puudu. Teda ennast narriti lapsena ja ta kahetseb südamest, et keegi talle selliseid soovitusi ei andnud. Toni ütleb, et tema soov on, et ta tütar oleks palju enesekindlam, kui ta ise seda oli.

Kommentaare ei ole