{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis viitavad inimesele, kellel on raske iseloom

 On märke, mis aitavad selgeks teha, millise inimesega sul parasjagu tegemist on. Kuidas tunda ära keerulise iseloomuga inimesed?  ...

 On märke, mis aitavad selgeks teha, millise inimesega sul parasjagu tegemist on. Kuidas tunda ära keerulise iseloomuga inimesed? 


 



Ilmselt oled ka sina puutunud kokku inimestega, kes on sinu täiesti ilusa päeva lihtsalt ära rikkunud ühel või teisel moel. Need inimesed on sageli ebameeldivad, keegi ei taha nendega eriti läbi käia, nad mõjuvad ärritavalt ja neid on väga raske välja kannatada. Selliste inimeste kohaolu rikub iga ettevõtmise ja koosviibimise ära. Üldse on selliste inimestega väga raske külg-külge kõrval elada. Nad lihtsalt on sellised raske iseloomuga inimesed, kes on sageli üksi. 

Ühtegi õpetust kahjuks olemas ei oleks, mis aitaks selliste inimestega paremini toime tulla ilma oma närve rikkumata. Ent kui sa tead, millise inimesega sul tegemist on, siis edaspidi on lihtsalt targem temast eemale hoida. 


Nad on paindumatud ja kangekaelsed

Selline inimene jääb oma seisukoha juurde kindlaks ega tagane oma arvamusest mitte üks samm. Nagu öeldakse - kasvõi nui neljaks. Ta ei ole võimeline isegi kaaluma teiste seisukohti või erinevaid võimalusi. Ta on oma harjumustes kinni, tema teab kõige paremini, kuidas midagi teha ja üldse on kõik teised peale tema rumalad. Ära parem väsita ennast, ta ei muuda oma meelt mitte iialgi. 

Sellise hoiaku tõttu on aga temaga läbikäimine ja rääkimine väga raske, rääkimata koostöö tegemisest, sest ta on piiratud mõtlemisega. 


Nad on väga kriitilised

Selline inimene näeb kaugelt ära, mis teiste juures valesti on. Ükskõik millise olukorraga ka tegemist ei ole, ta leiab igas asjas midagi halba ja tal on alati midagi selle kohta öelda. 

Teiste jaoks on see muidugi kurnav, sest ta ei lase teistel ka rõõmu tunda ega rahulikult elada. Ta teeb pidevaid märkusi ja kritiseerib kõike vahetpidamata. Ta loob ise enda ümber negatiivse keskkonna, mille tõttu keegi tahagi enam temaga suhelda. Ta ise muidugi ei anna endale aru sellest, kuidas tema sõnad teistele mõjuvad. 

 

 


Nad mängivad ohvrit

Raske iseloomuga inimene on harjunud ohvrit mängima ja seda sõltumata olukorrast. Ta usub kaljukindlalt, et teised ongi tema vastu halvad, et teda kiusatakse taga, et temal veab elus vähem kui teistel ja et teistel läheb alati paremini. Ning seda olenemata sellest, kas see tegelikult ka nii on või ei ole. Ta süüdistab teisi oma probleemides ega vastuta millegi eest.

Selle tõttu on teistel raske temaga suhelda, sest inimene keskendub liiga palju oma probleemidele, selle asemel, et otsida lahendusi. 


Neile peab alati õigus jääma

Teine joon, mis aitab teda ära tunda, on see, et talle peab alati jääma õigus ja viimane sõna. Ta kaitseb oma vaatenurka kuni viimase hingetõmbeni ning seda ka siis, kui ta peaks ise aru saama, et ta on eksinud. Ta on võimeline muutma väiksemagi erimeelsuse suureks lahkarvamuseks ning vaidlema tuliselt selle eest, et viimane sõna talle jääks. Ta ei ole võimeline muutma oma vaatenurka. 

Sellise inimesega suhtlemine aga on nagu peaksid sa kogu oma oma sõnu valima. Selle tõttu jääb aga jutuajamine üldse soiku, sest sa ei taha ju anda põhjust uueks vaidluseks. 

 

 


Nad ei ole empaatilised

Raske iseloomuga inimene ei oska ennast panna teiste asemele ja näidata välja kaastunnet. Ei saa öelda, et ta oleks südametu, ta on lihtsalt nii otsekohene ja tal on raske näha asju teise inimese seisukohalt. 

Selline hoiak aga jätab mulje nagu oleks tegemist külma ja osavõtmatu inimesega. Selle tõttu võivad kergesti tekkida aga arusaamatused ja konfliktsed olukorrad, sest ta võib endale aru andmata teha või öelda midagi, mis jätavad temast mulje kui tundetust inimesest.


Nad on pessimistid

Raske iseloomuga inimene on sageli suur pessimist. Ta on harjunud nägema rohkem halba kui head ja ootab alati kõige hullemat. Selline suur ja pidev pessimism on aga teiste jaoks kurnav. Sest ta võtab ka teiste hea tuju ära ja rikub kõik ilusad hetked ära. Tema kõrval on raske jääda positiivseks. 

Kõige hullem on veel see, et sageli inimene ise arvab, et ta on realist lihtsalt, kahe jalaga maa peal. Aga ta ei anna endale aru, millist mõju avaldab tema pessimistlik hoiak teistele. 

 

 

 

Nad on kannatamatud

Ta tahab, et kõik saaks tehtud kohe ja silmapilkselt. Ta ei kannata, kui ta peab ootama. On see siis poes järjekorras seistes või vastust oodates, võib ta ruttu ärrituda, sest tal on raske rahulikuks jääda ja lihtsalt oodata. Ta ise arvab, et tal ei ole aega nii palju. 

Sellise hoiakuga tekitab ta aga ainult teistes stressi ja loob pingelise õhkkonna. Selle tõttu võib ta lisaks võtta vastu otsuseid või teha midagi, mis teeb talle endale tegelikult aga rohkem kahju, kui kasu. 

 

Neil on raske rahulikult kuulata

Sellisel inimesel on väga raske kuulata teisi inimesi tähelepanelikult. Kuulata, see tähendab kuulda, mõista ja vastata teise inimese jutule. Ta ise mõtleb selle asemel aga hoopis selle peale, mida vastata ega kuulagi õieti, mida talle räägitakse. 

Ta katskestab teiste jutu, vahetab teemat. Ta ei tee välja teiste mõtetest ega arvamustest. Ta jätab mulje nagu ei huvitakski see teda, mida teised räägivad. Nii aga rikub ta ise oma suhteid teistega. 

 

 


Kommentaare ei ole