{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas reageerub nartsissist, kui ta maha jäetakse

 Kui jätta maha inimene, kellel on nartsissistlik isiksusehäire, ei tea sa kunagi, millega see lugu lõppeda võib. Sellisel inimesel...

 Kui jätta maha inimene, kellel on nartsissistlik isiksusehäire, ei tea sa kunagi, millega see lugu lõppeda võib. Sellisel inimesel on väga raske sellega leppida, et ta enam olukorda ei kontrolli, ta võib hakata sind kiusama ja mängida isegi ohvrit. 

 


 


Nartsissistidel on neile omane kindel käitumisviis. Nartsissist ei kannata, kui teda maha jäetakse, sest see riivab tema au ja enesehinnangut, pealegi kaotab ta nii igasuguse kontrolli teise inimese üle. Tavaliselt võtab nartsissist kasutusel emotsionaalse manipulatsiooni, hakkab ähvardama või andma kattetuid lubadusi. Kui sa otsustad temast lahku minna, hakkab ta käituma järgmiselt. 


Kuidas käitub nartsissist, kui ta maha jäetakse

Nartsissisti jaoks on see tõeliselt traumeeriv sündmus. Kogu tema identiteet on üles selle peal, et teine inimene on tema jaoks alati olemas, tal on tema üle täielik kontroll ja lisaks on tal ka keegi, kes teda imetleb. Teise inimese tähelepanu kaotus võib teda panna tegema meeletusi. Ta võib näidata välja, et on meeleheitel ja lubada, et muudab ennast. 

Tegelikult on tegemist aga üksnes ühe manipulatsiooni vormiga. Tema lubadusi ei maksa tõsiselt võtta, est ta ei kavatsegi ennast muuta. Tema ainus eesmärk on sind tagasi saada. Ta tahab ka edaspidi sind ja su elu kontrollida ega suuda välja kannatada mõtet, et sa saad ka ilma temata hakkama. 

 

 


Nartsissistist saab ohver

Kui kõik tema püüdlused sind tagasi saada luhtuvad, muudab ta taktikat ja hakkab ohvrit mängima. Ta üritab teisi uskuma panna, et temale tehti liiga, tema on selles loos ainus kannataja. Ta muudab fakte, katsudes teistes kaastunnet äratada enda vastu ning muuta oma partnerit teiste silmis halvaks. 

Nii tegutsedes suudab nartsissist jätta endast hea muljet ja see ongi tema jaoks kõige tähtsam. Ta tekitab segadust, paneb teisi kahtlema ja mängib tõelist ohvrit. 

 

 


Soov kätte maksta ja tagakiusamine

Nartsissist ei suuda taluda mõtet, ta sa jätad ta maha ja ta ei saa sind enam oma käpa all hoida. Ta kannab sinu peale sellepärast viha veel kaua aega peale seda, kui te olete lahku läinud. Ta hakkab sind taga kiusama või otsib võimalusi, kuidas kätte maksta. Hakkab sind sõnumitega pommitama või saadab laimavaid kirju. Ta hakkab samuti sinust teistele halba rääkima. 

Kättemaksusoovi taga on samuti püüdlus saada kontrolli enda kätte. Nartsissist ei suuda välja kannatada mõtet, et sa ilma temata hakkama saada ja oled vaba. Just sellepärast katsub ta ka edaspidi sinu elu mürgitada ning seda veel kaua aega peale seda, kui te olete lahku läinud. 

 

 

Et sellest nõiaringist välja saada, pead sa lõpetama temaga igasuguse suhtlemise. Nii kaitsed sa ennast kõige paremini ja saad hakata rahulikult oma elu elama. Ümbritse end usaldusväärsete inimestega, kes mõistavad ja saavad aru, mida sa üle elad. Vajaduse korral konsulteeri mõne spetsialistiga, kes aitab sul end kõige paremini kaitsta nartsissisti eest ning ravida terveks kõik emotsionaalsed haavad, mida see inimene on sulle põhjustanud. Jää endale kindlaks ja ära lase tal enam oma elu mõjutada.

Kommentaare ei ole