{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas käituda inimesega, kes vaatab sinu peale ülevalt alla?

 Tundub, et mõni inimene kohe on endast väga heal arvamusel ja arvab, et keegi teine ei ulatu talle ligilähedalegi. Mis nende tegel...

 Tundub, et mõni inimene kohe on endast väga heal arvamusel ja arvab, et keegi teine ei ulatu talle ligilähedalegi. Mis nende tegelik probleem aga on? 


 



Mõnikord kohtud sa sellise inimesega, kellega jutt kohe üldse ei lähe. Teie vahel oleks nagu mingi nähtamatu müür. Teil puuduvad ühised huvid, te olete liiga erinevad; sa leiad, et ta on äärmiselt antipaatne inimene või liiga tagasihoidlik. Mõnikord on aga probleemiks see, et ta peab ennast teistest paremaks. 

Ta ei näe sind, ei pea sind millekski, ignoreerib sind või näitab välja põlglikku ükskõiksust. Ta on sinu vastu ebaviisakas ja lugupidamatu. Ta katkestab su jutu poolelt sõnalt, ta vaatab tihti ahastavalt taeva poole, ta ohkab kõva häälega sinu juttu kuulates ja pööritab silmi või ei lase ta sul üldse sõna võtta, ta naeruvääristab sind või ei kuula seda, mida sul öelda on, ta näitab välja, et sa teda ei huvita või teeb nagu poleks sind üldse olemas. Ta annab sulle mõista, et sinu kohalolek on soovimatu, sa oled üldse väärtusetu tema silmis ja sinul pole mingit tähtsust. Aga miks ta selline on ja miks ta nii käitub? 

 

 


Inimene, kes on harjunud teisi põlgama

Ta on küll inimene, kes on harjunud teiste peale ülevalt alla vaatama ent tegelikkuses võib ta iseendast olla kaunis keskmisel arvamusel. Psühholoogide sõnul on selliste inimeste enesehinnang väga madal. Nad on emotsionaalselt kergesti haavatavad. Tegemist võib olla ka ühe nartsissistliku isiksusehäire vormiga, mille puhul inimene vajab küll teiste imetlevat pilku ent tunneb suurt ebakindlust ega talu kriitikat. Ta süüdistab teisi enda tehtud vigades, ärritub, kui keegi peaks julgema talle vastu hakata ja kasutab oma tutvusi oma isikliku kasu eesmärgil ära. Selline inimene kasutab passiiv-agressiivset suhtlusmeetodit selleks, et näidata välja oma üleolekut. Lisaks sellele üritavad inimesed, kes suhtuvad teistesse põlglikult, ronida elus alati kõrgemale pulgale, sest sotsiaalne staatus on nende jaoks väga tähtis.

Kommentaare ei ole