{ads}

HIDE

Viimased

latest

Ära lase endale liiga teha ehk õpi ära tundma, kuidas käituvad halvad sõbrad

 Nii armastuses, kui sõpruses peavad piirid paigas olema. Üle selle taluda ei tohi. Endale liiga ei tohi lasta teha. On märke, mis ...

 Nii armastuses, kui sõpruses peavad piirid paigas olema. Üle selle taluda ei tohi. Endale liiga ei tohi lasta teha. On märke, mis viitavad sellele, et inimene, kes väidab end olevat sinu sõber, tegelikult seda ei ole.


 


Alati ei ole lihtne aru saada, milline inimene tegelikult on. Kahjuks ei satu me alati nende otsa, kes soovivad meile head ja kellega meil tekib kohe hea klapp. Palju suurema hoolega valime me endale elukaaslast kui sõpru.

Ilmselt sa tead ise ka, kuidas üks sõber käituda ei tohi ent siiski on hea teada märke, mis sellele viitavad ja käitumisjooni, mis ei ole aksepteeritavad ning millega ei tohi leppida. Parem on hoida sellistest inimestest lihtsalt eemale.

 


Milline on toksiline sõber?

Nagu ikka toksiliste suhetega, võib toksiline sõprussuhe mõjuda samuti halvasti ning rikkuda nii vaimset, kui füüsilist tervist. Teadlased on uurinud seda, kuidas mõjutab toksiline sõprussuhe inimese tervist. Tulemused näitasid, et stressi tekitavad suhted põhjustavad organismis põletikulise seisu ühe teatud proteiini liiga kõrge taseme tõttu. Aja jooksul võib see hakata aga põhjustama tõsisemaid terviseprobleeme. Ainuüksi oma tervise ja vaimse heaolu pärast on tähtis jälgida, kellega sa läbi käid ning ümbritseda end inimestega, kes soovivad sulle head ning julgustavad ja toetavad sind. 

See on ka põhjuseks, miks me ei tohi lasta endale liiga teha. 

 

 

Millised märgid viitavad inimesele, kellel ei ole sinu suhtes kõige paremad kavatsused? 

  • Ta ähvardab rääkida sinu isiklikest asjadest teistele ning kasutada sinu saladusi, mida sa oled talle usaldanud, sinu vastu.
  • Ta tekitab sinus süütunnet, kui sa ei peaks tegema tema tahtmist.
  • Ta ütleb, et sina oledki süüdi kõiges, mis temaga juhtub ja selles, kuidas ta ennast tunneb.
  • Ta on väga muutlik: ühel hetkel ta toetab ja aitab sind, siis aga muutub sinu suhtes vaenulikuks. 


 

Kuidas tunda ära sõpra, kes soovib sulle head?

Sõpradel on meie elus tähtis roll ja selle tõttu tulebki hoolega valida, kellega sa läbi käid ja keda sa oma tutvusringkonda lubad. Ent et õieti valida, on tähtis teada, milline on hea sõber. Tavaliselt tuleb usaldada oma sisemist häält, mis ei eksi ja annab aimu, millist mõju inimene sulle avaldab. Kui sa tunned, et teine inimene sind toetab ja sa näed, et sinuga suhtlemine on talle tähtis, siis võib see olla märk sellest, et tegemist on hea sõbraga.

Lisaks sellele, et ta leiab aega sinu jaoks, on ka teisi märke, mis viitavad heale sõbrale : ta on kaastundlik ja empaatiline, lahke ja hea südamega, sa tunned ennast temaga koos hästi, ta oskab vabandada ja tunnistab, kui on eksinud ning on usaldusväärne.

Kommentaare ei ole