{ads}

HIDE

Viimased

latest

Tütar ei luba vanaemal lapselapsele musi teha selle ettekäändega, et laps peab kasvama teadmisega, et ta saab oma keha ise kontrollida. Vanaema ei ole aga tütre otsusega nõus

 Millised õigused on lapsevanemal, kui ta tahab panna piire paika lähedastega suheldes? Just see on küsimus, mis teeb nõutuks ühte ...

 Millised õigused on lapsevanemal, kui ta tahab panna piire paika lähedastega suheldes? Just see on küsimus, mis teeb nõutuks ühte ema, kes kurtis oma murest foorumis NetMums. 


 


Laura on noor ema, kes kirjutas oma murest NetMum'i foorumis, lootuses saada abi. Tema probleem on järgmine. Laura tütar on saamas kolme aastaseks ning ema sooviks, et laps kasvaks teadmises, et tema keha kuulub ainult talle ning mitte kellelgi ei ole õigus teda kallistada ega musitada - isegi mitte lähedased inimesed. Ainult et lapse vanaema ei ole sellega nõus ja kuna Laura ema aitab tütrel sageli lapselast hoida, siis ei julge Laura temaga sellest rääkida. 

 


"Ma tahan lihtsalt, et mu tütar kasvaks teadmisega, et tal on kontroll oma keha üle."

Laura on sellest kõigest oma lapsega rääkinud. Kui viimane vanaemale ütles, et ta ei taha, et teda musitatakse ja kallistatakse, vastas vanaema, et see on rumal jutt, et kalli võib alati teha. Laura ütles, et ta on üritanud oma emaga rääkida ent ema ei taha sellest midagi kuulda, leides, et see on naeruväärne. Laura ema on  isegi öelnud, et kolme aastased ei tea ise ka veel, mida nad tahavad ja see on täiesti normaalne, et vanaema oma lapselast kallistab. Laura soovibki teada, kas ta reageerib teiste arvates üle või mitte. "Ma tahan, et mu tütar kasvaks teadmisega, et ta ise oma keha kontrollib. ". Ta lisas ka, et kui teised leiavad, et ta läheb natuke liiale ja on naeruväärne, siis ta jätab asja nii nagu see on. 

 


Foorumi lugejate arvamus läks lahku

Üks lugeja kirjutas nii : "Te olete tõesti naeruväärne. Anna andeks, et ma nii otsekoheselt ja siiralt ütlen sulle seda." . Teine selgitas, et kõike ei ole võimalik korralik saada, et Laura tahab küll, et ta ema hoiaks last, aga ei luba vanaemal lapselast kallistada. Mõned aga said aru sellest, mida Laura öelda tahtis : "Kui teie ema ikka vägisi teie last edasi kallistab ehkki laps ise seda ei taha, õpetab vanaema lapselapsele hoopis seda, et tema ei sõna ei loe midagi.". Teine aga lisas : "Mitte keegi ei ole sunnitud võtma vastu kellegi kallistusi või musitusi. Asi ei ole ju selles, et tegemist on lapsega, et tal ei ole mingeid õiguseid. "

Kommentaare ei ole