{ads}

HIDE

Viimased

latest

Suhe : kuidas valetajat ära tunda?

 Kui inimene hakkab valetama, ei ole võimalik teda enam muuta.   

 Kui inimene hakkab valetama, ei ole võimalik teda enam muuta. 


 


Kas sinul on ka mõnikord tekkinud kahtlused selles suhtes, kui palju sinu kaaslane sulle tõtt räägib? Kas sa oled hakanud kahtlema tema seletustes? Kas see on kummaline, et tal on igale asjale alati õigustus? Sellisel puhul on sul võib-olla tegemist inimesega, kes sulle valetab. Valetajaid on erinevaid. On neid, kes valetavad vähem ja on neid, kelle kogu elu keerlebki ümber valetamise. Õnneks kõik inimesed ei valeta, nii nagu kõik inimesed teistega ei manipuleeri. Tegemist on üksnes äärmuslike juhtumitega. Valetajad kasutavad valet selleks, et hoida end ja samuti selleks, et hoida teist inimest või isegi oma suhet. 

 

 

Enamikel juhtudest on vale vajalik selleks, et hoida ennast võimalike suhteprobleemide eest. Inimene tunneb ennast süüdi, et ta ei ole piisavalt hea ja valetab, sest ta ei julge tunnistada seda, kes ta tegelikult on. Valetaja varjab oma tõelist isiksust ja on üldiselt iseendast väga halval arvamusel. Mõned valetavad ka selleks, et teine nende elu ei kontrolliks. Alati ei ole tegemist truudusetuga. Valetada võib ka küsimustes, mis puudutavad raha või perega seotud asju. Kui sul on aga tekkinud kahtlused, siis vaata millised märgid aitavad sul valetajat ära tunda :

Valetaja jääb alati oma seisukoha juurde

Kas sa kahtled tema versioonis, tema aga jääb kangekaelselt oma seisukoha juurde? Ta on paindumatu, sest ta ei taha, et tema vale päevavalgele tuleb. Tal on oma kindlad seisukohad, millest ta küünte ja hammastega kinni hoiab. See on nii ja mitte teisiti. Valetaja võib valetada näiteks oma pere kohta öeldes, et ta on vallaline ehkki ta on abielus ja tal on kolm last. 

 


Valetaja lisab palju üksikasju oma jutusse

Kui inimene hakkab sulle rääkima viimse pisiasjani seiku, mille kohta sa pole midagi küsinud, on sul ilmselt tegemist valetajaga. Valetaja tunneb end süüdi ja peab vajalikuks ennast õigustada. 


Valetajal on oma miimika

Valetaja hoidub silmsidest, ta silmavaade on põiklev.


Kui sa oled selgeks teinud, et sul on tegemist inimesega, kes valetab, on sul ilmselt raske temaga edaspidi suhtesse jääda. Kui inimene hakkab kord valetama, ei ole võimalik teda muuta. Valetaja hakkab aina rohkem valetama. Selline suhe aga pole usaldusväärne, sa pead kogu aeg olema valvel, sest sa ju ei tea, millal ta sulle valetab ja millal tõtt räägib. Kui sa tahad aga suhet hoida, pead sa mõistma, miks inimene valetab nii palju.

Kommentaare ei ole