{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kui suhtes tekib emotsionaalne vahemaa, siis ei sobi ilmselt su kaaslane sulle enam

 Mis viitab emotsionaalsele vahemaale paarisuhtele?     

 Mis viitab emotsionaalsele vahemaale paarisuhtele? 

 


 


Igas paarisuhtes tuleb ette nii häid kui halbu aegu. Kui tavaliselt on tegemist mööduva nähtusega, mis aitab teineteist pärast paremini leida, siis mõnikord võivad liigsed probleemid olla ka märgiks, et armastust enam ei ole. Alati aga ei ole lihtne sellest aru saada. 

Kui kaua õieti üks suhe kestab? Raske öelda. Mõni paar jääb terveks eluks kokku, teised ei suuda aastatki sama katuse all elada. Ent üks, mis on kindel, on see, et kõige suurem lahkuminemiste põhjustaja pole sugugi see, mida arvatakse. Erinevalt levinud uskumusele ei ole truudusetus esimene lahutuste põhjustaja, vaid hoopis huvipuudus oma partneri vastu, mis vähehaaval aja jooksul tekib. Tavaliselt on sellisel puhul näha kindlaid märke, mis annavad aimu sellest, et paarisuhe pole enam see, mis peaks. 

 

 

Nende märkide seast üks peamistest on kahtlemata see, kui inimene hakkab rohkem mõtlema mina-vormis, kui meie-vormis. Olles paarisuhtes mõtleme me ikka rohkem meie-vormis, mitte ainult iseenda peale. Kui suhe on halb, muutub inimene individuaalsemaks ja hakkab kasutama rohkem mina-vormi. See aga näitabki, et emotsionaalne vahemaa on tekkinud. Sama kehtib ka selle puhul, kui korraga kõik kaaslase vead ja puudused sulle valusasti silma hakkavad ja sa ainult seda näedki, mis temas halba on, ei ole teil ilmselt enam midagi ühist. 

Nii nagu elus ikka, tuleb ka oma suhtega tegeleda, kui sa tahad, et see toimiks. Kui sul on tunne, et ei sind ega su kaaslast ei huvita enam miski, te ei näe oma suhte hoidmise nimel vaeva, siis on ilmselt teie teed juba lahku minemas. Kui sa enam ise ei usu seda, et teie suhe saaks toimida, siis ilmselt ei tahagi sa enam temaga koos olla. Ent see, kui palju te omavahel aega koos veedate, ongi märk sellest, milline on teie suhe. 

 

 

Kas suhet on võimalik veel päästa sellisel puhul? Kui huvi enam pole teise inimese vastu ja tunded on kadunud? Tegelikult võib olla tegemist mööduva nähtusega ja seda tühjust, mida sa oma südames tunned, on võimalik veel täita, tingimusel, et sa muidugi ise seda tahad. Armastus ei ole rahulikult voolav jõgi, igas suhtes tuleb ette perioode, mis on täis kahtlusi. See aga, kui sa näed, et su suhtes on midagi valesti, aitab sul juba asju rööpasse seada enne, kui on liiga hilja. Ent kui sa oled tõesti õnnetu ja tunned, et teil ei ole ühist tulevikku, on võib-olla parem minna oma teed.

Kommentaare ei ole