{ads}

HIDE

Viimased

latest

10 halba harjumust, millega sa ise endale alateadvuslikult halba teed

 Tihti juhtub, kas siis teadlikult või ilma endale sellest aru andmata, teeme me ise endale halba ja oleme enda suurimad vaenlased....

 Tihti juhtub, kas siis teadlikult või ilma endale sellest aru andmata, teeme me ise endale halba ja oleme enda suurimad vaenlased. Mõned sellised harjumused rikuvad aga meie heaolu. 


 

 

 

Kas me oleme ise enda vaenlased? Ilmselt oled ka sina juba tähele pannud, et sa oled teiste inimeste vastu palju parem ja hoolivam, kui iseenda vastu. Kui inimene muutub iseenda suhtes liiga kriitiliseks, kui teiste vajadused on tema jaoks kõige tähtsamal kohal, kui ta ei kaitse ennast enam, kui ta ei julgusta ennast, teeb ta iseendale sellega kõige rohkem halba ja ta muutub rahulolematuks. 

 Mõnikord on aga raske ise aru saada sellest, mida me endaga teema, sellepärast on vaja õigel hetkel aru saada, et oma käitumist muuta.

 

 

 Enesesabotaaž

 Enesesabotaaž on mõtted sinu peas, millega sa ise endale halba teed. See on see, mis ei lase sul ka oma plaane ja eesmärke ellu viia. Enesesabotaaž on enda reetmine. 

Tegemist on valikuga, mida me ei tee teadlikult, vaid alateadvuslikult. See on kaitsemehhanism, mis on mõeldud meie kaitsmiseks kõikvõimalike ohtude eest. See, mis on tuttav ja harjumuspärane, tagab turvatunde ja on kindel paik. Enesesabotaaži põhjustaks on sageli madal enesehinnang, mis on alguse saanud lapsepõlvest.


Enesesabotaaži erinevad vormid

Teadvustamine, et sa ise teed endale haiget oma mõtetega, on esimene samm, mis aitab sul sellest nõiaringist välja saada. Kui sa hakkad lähemalt vaatama, mille eest sa ennast kaitsta tahad oma halbade mõtetega, võid sa leida, mis sind tegelikult hirmutab. Vaata järele, millised stsenaariumid ja mõttemustrid sinu peas kõige rohkem korduvad. 

 

 

Halvad harjumused, mis võivad olla märgiks enesesabotaažist :


  • Sa mõtled liiga palju tulevikule või hoiad minevikust kramplikult kinni, selle asemel, et elada olevikus
  • Sa usud, et sa ei ole väärt midagi või et sinu elus ei juhtu kunagi midagi head
  • Sa leiad vabandusi oma halbadele harjumustele
  • Sa näed kõike negatiivses valguses, sul on negatiivne mõttejoon ja uskumused nii iseendast, kui teistest
  • Sa ei tegele enam sellega, mis oli sinu jaoks tähtis
  • Sa ei võta sõna enam nendes küsimustes, mis sinu jaoks tähtsad on
  • Sa ei lõpeta suhteid inimestega, kes teevad sulle vaimselt või füüsiliselt halba
  • Sa kardad oma mugavustsoonist välja tulla
  • Sa oled alati kõigega nõus ega julge ei öelda ehkki oled väsinud ja kurnatud
  • Sa ei räägi teistele oma tõelistest soovidest ja vajadustest



Kommentaare ei ole