{ads}

HIDE

Viimased

latest

Soovitused, kuidas toksilise inimesega toime tulla

 Kui sinu tutvusringkonnas on toksilisi inimesi, siis sa ilmselt tead, kui raske on nendega suhelda. Ometi on olemas võimalusi, kui...

 Kui sinu tutvusringkonnas on toksilisi inimesi, siis sa ilmselt tead, kui raske on nendega suhelda. Ometi on olemas võimalusi, kuidas seda teha rahulikult ja ilma oma närve kulutamata. 

 


 


Toksilisele inimesele meeldib segadust tekitada ning kasutada teisi inimesi oma isiklike eesmärkide jaoks ära. Sellise inimesega ei ole võimalik rahulikult rääkida. Sellepärast tulebki panna paika piirid, mis aitavad sul ennast tema kahjuliku mõju eest kaitsta. Kuidas siis toimida ja mida teha? 


Pane piirid paika

Tark inimene paneb paika piirid ega lase ennast ära kasutada. Piiride paikapanemine on tähtis selleks, et sa saaksid end kaitsta stressi eest, mida sellise inimesega suhtlemine paratamatult tekitab. Toksiline inimene ei hakka sind muidu kunagi austama. Sa pead talle lihtsalt selgeks tegema oma nõudmised ja ütlema, et sa ei luba tal rääkida endast selja taga kellelegi kolmandale isikule näiteks. 

 

 


Emotsionaalne vahemaa

Tee selgeks, mida sa lubad ja mis on sinu jaoks lubamatu. Ka see on üks võimalustest, mis aitab sul ennast kaitsta. Lisaks sellele, et sa jälgid, et ta ei läheks üle piiri, pead sa sisse seadma temaga suheldes emotsionaalse distantsi selleks, et see, mida ta teeb või ütleb, ei puudutaks sind isiklikult. Et tema negatiivsus ei saaks sulle halba teha. Katsu olla üle nii palju, kui võimalik. Ära lase end mõjutada sellest, mida ta räägib. 


Ütle talle selgelt, millised on sinu soovid ja ütle talle EI, kui sa tunned, et see on vajalik

Sa pead talle ütlema EI ilma, et sa seejuures peaksid ennast õigustama või tundma ennast halvasti. Sa ei pea ennast tundma ka nagu laps, kes peab end kaitsma. Seda on võimalik saavutada, kui sa oled piisavalt enesekindel ja austad ennast nii palju, et sa ei hakka enda väärtuses kahtlema ka siis, kui ta katsub sind endast välja ajada.

 

 


Jää rahulikuks igas olukorras

Toksiline inimene katsub sind endast välja ajada. Et seda ära hoida, pead sa suhtlema nii vähe, kui võimalik selliste inimestega, et kõik see, mida nad ütlevad, ei puudutaks sind. Kui suhtlemine osutub vajalikuks, siis tee nii lühidalt, kui võimalik ja jää rahulikuks. 


Teiste toetus

Hea oleks, kui sul oleks mõne lähedase toetus. Tegemist võiks olla inimesega, kes võiks sind aidata või ära kuulata ning mõista, mida sa üle elad. Mõnikord võib ka psühholoogi toetus osutuda vajalikuks, kes oskaks anda kõige targemat nõu, kuidas antud situatsioonis käituda ning kuidas toimida ja vastu pidada, sest alati ei ole võimalik selliste inimestega suhtlemist lõpetada.

Kommentaare ei ole