{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas käituvad inimesed, kellel on vähe lähedasi suhteid

 Läbikäimine sõpradega on väga tähtis inimese vaimse ja emotsionaalse tervise jaoks. Ent osadel inimestel on raske hoida oma ...

 Läbikäimine sõpradega on väga tähtis inimese vaimse ja emotsionaalse tervise jaoks. Ent osadel inimestel on raske hoida oma suhteid teistega, tihti ei mõista nad ise ka põhjuseid. 

 




Head sõbrad on tähtsad vaimse ja füüsilise tervise jaoks. Teaduslikud uuringud on näidanud, et üksildus avaldab sageli halvemat mõju, kui suitsetamine. 

Sõltuvus virtuaalsest maailmast aga muudab raskemaks inimese mõista teiste soove ja vajadusi ning väljendada endi omi. Sellest tekivad ka takistused omavahelistest suhetes. Ühel hetkel võib inimene hakata alateadvuslikult ennast teistest eraldama. 


Kuidas käitub inimene, kellel on vähe lähedasi suhteid? 


1. Ta väldib suhtlemist ja teistega läbikäimist

Inimesed, kellel ei ole lähedasi suhteid, hoiavad eemale teistega läbikäimistest ja eelistavad selle asemel olla hoopis üksi. 

Nii aga ei tekigi neil võimalusi selleks, et tutvuda selliste inimestega, kellega võiksid suhted muutuda lähedasemateks ja sellest võib aja jooksul saada tõeline nõiaring. 

 

 


2. Liigne sõltumatus

Ehkki see on pigem hea, kui inimene tuleb oma eluga ise toime ja saab ise hakkama, ent kui ta mitte kunagi abi ei palu ega näita oma tundeid välja, ehitab ta ise enda ümber müürid. 

Need, kes näitavad kogu aeg, et saavad ise oma eluga hakkama ja on sõltumatud, jätavad mulje nagu ei vajakski nad teisi ja selle tõttu ei julgegi keegi neile läheneda.


3. Raskused vestluse hoidmisega

On ka neid, kel on raske teistega vestelda normaalselt. Osad inimesed inimesed räägivad ainult ise ega jäta teistele võimalust sõna sekka öelda, teised on jälle liiga reserveeritud ja kinnised ning neilt on raske sõna suust välja saada.

Sellepärast ongi tähtis hoolega kuulata, kui teised räägivad ning võtta vestlusest osa. Ka see aitab luua sõprussuhteid.

 

 


4. Emotsioonide väljendamine

On inimesi, kellel on raske näidata välja seda, mis nende südames toimub. On ka inimesi, kes ei mõista teiste tundeid. Emotsionaalne kinnisus muudab aga teistega suhtlemise raskemaks, luues vahemaa, mida on raske ületada. 

Selle tõttu on oluline olla empaatilisem ning õppida paremini tundma nii oma, kui teiste tundeid. 


5. Hirm selle ees, et sind kõrvale tõugatakse

Hirm selle ees, et sind ei taheta, on sageli põhjuseks, miks inimene ei julge suhelda. Ta hakkabki eemale hoidma, ei julge näidata välja oma tõelisi tundeid ja muutub negatiivseks. 

Ta magab samuti maha kõik head võimalused, mis aitaksid tal luua häid suhteid. 


6. Usaldamatus

See, kui inimene ei usalda teisi, võib samuti saada takistuseks, mis ei lase tal sõpru leida. Ta kardab haiget saada, kardab, et tema tundeid reedetakse, ta kardab pettuda. 

Ent maailm ei ole ainult must ja valge. Maailmas on olemas väga palju häid inimesi, keda võib usaldada. 



Kommentaare ei ole