{ads}

HIDE

Viimased

latest

Inimese portree, kes peab ennast teistest paremaks ja on üleolev

 Kes ei oleks kokku puutunud inimesega, kes peab ennast teistest paremaks ja käitub üleolevalt? Sageli on sellistel inimestel mitu ...

 Kes ei oleks kokku puutunud inimesega, kes peab ennast teistest paremaks ja käitub üleolevalt? Sageli on sellistel inimestel mitu ühist joont, mille järgi on lihtne ära tunda, kellega tegu on. 


 


Sageli kohtab inimesi, kes usuvad, et nad ongi teistest paremad. Tegemist on inimestega, kes räägivad kogu aeg sellest, mis neil on olemas ja kui palju nad on jõudnud ära teha. Nad otsivad kohe võimalust silma paista ja teisi paika panna, näidates oma üleolekut. Töö juures katsuvad nad oma arvamust ja vaatenurka teistele peale suruda. Ent selliseid inimesi kohtab ka tuttavate- ja pereringis, kus nad ootavad, et teised neid imetleksid ja nende käsud täidaksid. Nemad on ka need, kes tekitavad pingeid ja konflikte.

Nad ei talu kriitikat ega tunnista iialgi oma süüd. Sageli on selle põhjuseks lapsepõlve trauma, mahajäetuse ja eraldatuse tunne. Nad ei kannata seda, kui keegi julgeb neile vastu rääkida, nad vaevlevad komplekside käes ja on kogu aeg pinges. 

 


Ta on vähese empaatiavõimega

Empaatia on normaalsete suhete jaoks väga oluline. Ent inimene, kes arvab, et ta on teistest parem, ei oska näidata välja kaastunnet teiste vastu. Ta ei suuda mõista teiste tundeid, uskudes kaljukindlalt, et tema enda tunded ja kogemused on palju tähtsamad. Selle tõttu on kõik tema suhted pealiskaudsed ja kaootilised, sest ta ei suuda täita teiste emotsionaalseid vajadusi. 

Ta võib mängida ka ohvrit. Ta võib süüdistada teisi oma probleemides, ta ei võta vastutust oma tegude eest. Selline suhtumine tekitab pingeid ning arusaamatusi. Lisaks kõigele ei ole ta võimeline leidma lahendusi probleemidele. 

 

 


Ta räägib teistest üle

Ta räägib rohkem, kui teised, hakkab sageli esimesena rääkima ja katkestab teiste jutu. Ta leiab, et tema enda arvamus on kõige tähtsam. Sellise suhtumisega jätab ta teistele mulje nagu ei huvitaks teised teda üldse.


Ta otsib kiitust ja tänusõnu

Kellele ei meeldi kiita saada? Ent selline inimene vajab kogu aeg tänusõnu. Kui teised ei näe, mida ta on teinud ega kiida teda, võib ta ärrituda. Sellise suhtumisega võib ta hakata teisi väsitama.

 

 


Ta usub, et ainult temal on õigus

Ta on veendunud, et ainult temal on õigus, ta ei kannata kriitikat ega võta kuulda teiste arvamusi, mis lähevad lahku tema omadest. Ta jääb alati oma arvamuse juurde, isegi faktid ei pane teda seda muutma. 


Tal on ebareaalsed ootused

Tal on sageli ebareaalsed ootused nii iseenda, kui teiste suhtes. Ta nõuab, et teised käituksid laitmatult ja annaksid endast parima. Ehkki ta ise selleks sageli võimeline ei ole. Ta on eksiarvamusel oma enda isiklikust väärtusest ja ümbritsevast maailmast.

Kommentaare ei ole