{ads}

HIDE

Viimased

latest

7 märki, mis viitavad, et sa elad koos nartsissistiga

 Kõik keerleb kogu aeg ümber tema...    

 Kõik keerleb kogu aeg ümber tema...

 


 


Nartsissist oskab olla meeldiv ja tore inimene, aga ainult siis, kui ta seda ka ise tahab. Suhe temaga võib aga olla keerulisem. Lähedasele inimesele on ta võimeline haiget tegema, laastama täielikult teise enesehinnangu ning tallama jalge alla kõik, mis teisele on kallis. Kui sa oled hakanud kahtlema, kas ka sinul pole sellise inimesega tegemist, siis loe, millised märgid viitavad sellele, et sul on tegemist nartsissistiga. 


Ta usub, et ta on eriline ja ainulaadne

Nartsissist peab seda täiesti enesestmõistetavaks, et teised peavadki teda imetlema ja kohtlema eriliselt. Ta tahab olla tähelepanu keskmes. Kõik peab keerlema ümber tema isiku. 


Ta peab loomulikuks, et temal on rohkem õigusi ja privileege, kui teistel

Nartsissist eeldab, et teised peavad teda kohtlema eriliselt ja et kõik tema soovid täidetakse silmapilkselt. Teine inimene peab tema eest lakkamatult hoolitsema, teda ei huvita sugugi, kui väsinud või kurnatud teine võib olla, sest tema isiklikud vajadused on kõige tähtsamad. 

 

 


Ta kasutab teisi ära

Ta ei hooli teiste tunnetest, kui ta midagi saada tahab. Kõik tema suhted on pealiskaudsed ja lühikesed, sest ta on harjunud inimestega manipuleerima ja käitub egoistlikult. Ta viib jutu alati enda peale, väldib avatud suhtlemist. 


Ta ei tea, mida tähendab kaastunne

Tal on raske teiste pärast muret tunda, tal on raske arvestada teiste tunnete ja vajadustega. Ta on emotsionaalselt külm inimene, kes ei pööra mingit tähelepanu oma kaaslase tunnetele. 


Ta kadestab teisi või usub, et teised kadestavad teda

Tal on imelik arusaamine. Ta on kas ise kade teiste peale või usub, et teised tunnevad kadedust sellepärast, mis temal on. 

 

 


Ta on ülbe

Ta on tihti ülbe ja põlgav teiste suhtes. Loomulikult teeb ta kõik, et tallata teise eneseuhkusel. Ta isegi seab sisse teatud vahemaa oma suhtes, pidades ennast enesestmõistetavalt teisest paremaks ja üleolevamaks. 


Talle ei kannata kriitikat

Vähimagi kriitika ja läbikukkumise peale reageerib ta halvasti, ärritub ja vihastab. Ent tema ise ei hoia end tagasi ja kritiseerib tihti oma partnerit. Selle tõttu on tema paarisuhted palju pingeid. 


Väga raske on sellise inimesega normaalselt suhelda ja elada. Ta käitub täiesti ootamatult ja läheb liiale, selle tõttu on kodune õhkkond pingeline.

Kommentaare ei ole