{ads}

HIDE

Viimased

latest

Põhjus, miks su kaaslane ei räägi sulle oma saladustest

 Psühholoog Amy Morin viis läbi küsitluse, et välja selgitada kolm põhjust, mille pärast paarisuhtes olevad inimesed eelistavad mit...

 Psühholoog Amy Morin viis läbi küsitluse, et välja selgitada kolm põhjust, mille pärast paarisuhtes olevad inimesed eelistavad mitte rääkida kõigest oma partnerile.





Amy Morin on kirjanik ja psühholoog, kelle sulest ilmus hiljuti raamat : "13 asja, mida tugevad paarid ei tee". Oma raamatu jaoks viis Amy Morgan läbi aga küsitluse tuhande paari peal ja selgitas välja, et 40% neist usuvad, et partner nende eest midagi varjab. On saladusi, millel pole muidugi mingit tähtsust ja millest pole isegi vaja rääkida. Ent on ka asju, mis võivad rikkuda vastastikkust usaldust. Kui inimene aga varjab väikeseid asju, kuidas siis olla kindel, et ta ei tee sama ka suuremate saladustega? Psühholoog rõhutab, et terapeudina on ta näinud mitmeid kordi, kuidas rääkimata saladused on suhteid lõhkunud. Aga miks inimesed ei räägi kõigest? Amy Morin selgitas välja 3 peamist põhjust, mille pärast inimesed eelistavad jätta oma saladused enda teada. 

 

 


1. Ta tahab ennast kaitsta

Psühholoogi sõnul tahab inimene kaitsta nii oma mainet ja head nime. 

Ta kardab hukkamõistu. Võib-olla ei räägi su partner sulle kõigest, mis tema minevikus aset leidis, ta ei räägi sulle valedest valikutest, mida ta on teinud, vigadest, mida ta on sooritanud ja harjumustest, mis tal on olnud. Ta ei taha, et sa hakkaksid temast halvasti mõtlema. 

Tal on häbi. Ta ei taha rääkida sulle millestki sellisest, mille pärast ta häbi tunneb. Näiteks sellepärast, et partner ei mõistaks teda kunagi ega saaks aru. Või on partneril teised väärtushinnangud ja põhimõtted. Võib ka juhtuda, et tal olid mingid sõltuvusharjumused või käitumisharjumused, millest ta nüüd on vabanenud, ent millest ta ei ole valmis sulle rääkima. Ta võib karta, et sa jätad ta maha, kui ta sulle sellest räägib.

 

 


2. Ta tahab sind kaitsta

Võib ka juhtuda, et su partner usub, et tõe rääkimine teeks sulle haiget. Seega tahab ta sind hoida ja ei räägi sulle asjadest nii nagu asjad on. Ta ei taha sulle rääkida, sest ta arvab, et sa võid ärrituda. Hoides saladust enda teada, hoiab ta sind tegelikult, nii ei pea sa ärrituma ega kurvastama tema pärast. 

Samuti võib ta karta, et sa teed valesid järeldusi. Ta võib uskuda, et sa tõlgendad asju omamoodi ja hakkad arvama, et ta ei armasta sind enam või ei hooli sinust. Ta võib selle tõttu otsustada, et parem on sulle lihtsalt mitte rääkida. 

Või tahab ta sind säästa, et sa ei peaks kannatama. Ta tahab hoida su tundeid. Ta võib arvata, et see teadmine teeks sulle liiga palju haiget ja ta tahab hoida sind emotsionaalse valu eest. 

 

 


3. Ta tahab hoida teie suhet

Mõnikord jäetakse saladused enda teada pelgalt sellepärast, et hoida suhet. 

Ta ei taha kaotada sinu usaldust. Ta kardab, et sa ei saaks aru. Et sa ei mõistaks, miks ta suhtleb ühe või teise inimesega. Ta tahab hoida harmooniat teie suhtes.

Ta tahab hoida rahu. Tõe rääkimine võib ärritada partnerit või viia teda endast välja.

Ta ei taha rikkuda teie suhet.

 


Kommentaare ei ole