{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis näitavad, et sul on tegu väga enesekeskse inimesega

  foto : pexels / Chevnon photography      Psühholoogide sõ...

 

foto : pexels / Chevnon photography

 

 

 Psühholoogide sõnul kasvab meie ümber üha rohkem individualism, see aga tähendab nartsissistide kasvu. Inimesed hoiavad omaette ning keskenduvad rohkem iseendile, kui teistele, olles suurel määral mõjutatud individualistlikust maailmavaatest, mida propageerivad suhtlusvõrgud, tarbimisühiskond ja mõned uued kasvatusnormid. Kõige selle tõttu me puutumegi nii tihti kokku enesekesksete inimestega nii töö juures, kui ka eraelus. Millised märgid viitavad aga enesekesksele inimesele? 


Ta elab oma väikeses maailmas

Enesekeskne inimene arvab, et kogu maailm keerleb tema ümber. Ta tunneb vajadust olla tähelepanu keskmes ja kaldub mõtlema ainult selle peale, kuidas antud olukord tema jaoks kasulik võib olla ja mida ta selle eest saab. Et oma tahtmist saada, on ta harjunud näitama ennast väga meeldivast küljest ja võib inimestega manipuleerida. Ta teab, et ka sinul on oma soovid ja vajadused aga see kõik ei lähe talle lihtsalt kord. Tema enda soovid ja vajadused on tema jaoks palju tähtsamad. 

Enesekeskne inimene on ümber ega märkagi õieti neid, kes on tema ümber. Ta mõtleb üksnes selle peale, mis tema jaoks antud hetkel tähtis on. 

 


Ta peab kõige olulisemaks ja tähtsamaks oma isiklikku arvamust

Enesekeskne inimene ei lase teistel rääkida ei vestluste ega koosoleku ajal. Rääkides temaga, võib sul tekkida tunne, et jututeemad keerlevad üksnes tema elu, tema saavutuste ja tema probleemide ümber. Ta katkestab teiste jutu, et jututeema keerleks taas tema isiku ümber. 

Ta on võimetu nägema kedagi või midagi peale iseenda, tal puudub empaatia. Empaatilisel inimesel on oskus panna end teise inimese asemel, et paremini mõista tema tundeid. Enesekesksed inimesed on võimetud nägema midagi läbi teise inimese silmade.


Ta vastutab harva oma tegude eest

Enesekesksetel inimestel on neile omale viis mõtlemiseks, käitumiseks ja väljendumiseks. Kõrgem enesehinnang paneb teda teisi süüdistama tema enda puudujääkides, sest ta on oma sisimas teadlik sellest, et ta ei ole nii hea nagu ta peaks. Ta on kitsa silmaringiga ent ei otsigi võimalusi, et oma hoiakut muuta isegi juhul, kui see peaks talle probleeme tekitama. 

 


Ta on emotsionaalselt kurnav inimene

Enesekeskne inimene väsitab teisi inimesi, tekitades neis pettumust. Talle ei meeldi, kui jutuks tulevad kellegi teise probleemid, tegemist või eesmärgid. Kui sa peaksid talle midagi jutustama, hakkab ta uhkustama enda saavutustega. Või rääkima enda läbielamistest. 

Kui sina peaksid rääkima sellest, et sa olid gripiga voodis, ütleb ta sulle, et temal läks veelgi hullemini. Kui sa ütled talle, et tahaksid tooli üle värvida, ütleb ta sulle, et temal on plaanis terves majas remont teha. Kui sa ütled talle, et sul kõht valutab, hakkab ta sulle rääkima oma pimesoole operatsioonist. Kui sa ütled talle, et sa lähed randa, räägib ta sulle, kuidas ta Bali saarel käis. 

 


Tal on raskusi oma suhete hoidmisega

Enesekeskne inimene on keskendunud niivõrd iseendale ja sellepärast on ainult tema soovid tema jaoks tähtsad. Ka teistelt ootab ta, et nad tema jaoks tööd teeksid ja teda aitaksid - seda nii tööalases-, kui eraelus. Tema jaoks on see ainus võimalus, kuidas silma paista ja tunda, et ta on keegi. Ta on valmis skandaali korraldama, vihastama, ärrituma, ähvardama ja muutuma vägivaldseks, kui asjad ei lähe nii nagu tema seda tahab. 

Tal on kõrged ootused teiste suhtes, samal ajal, kui ta ise ei ole valmis liigutama sõrmeotsagi teiste jaoks. Selle tõttu tal ei tekigi teistega lähedasi suhteid. See on aga ainus viis tema jaoks, kuidas teistega suhelda, sest ta ei ole õppinud teistmoodi suhtlemist. Lapsepõlves oli see tema ainus näide. Pole siis midagi imestada, et teised tema kõrvalt lahkuvad ja ta üksi jätavad.

Kommentaare ei ole