{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas peale tüli ära leppida?

     Igas paarisuhtes tuleb vaidluseid ette, selles ei ole midagi imelikku. Kuidas aga peale tüli ära leppida, kui erinevu...

 


 

 Igas paarisuhtes tuleb vaidluseid ette, selles ei ole midagi imelikku. Kuidas aga peale tüli ära leppida, kui erinevused on liiga suured ja tüli on läinud liiga kaugele? 

Kui sa arvasid, et elus läheb kõik nagu muinasjutus, siis sa oled eksid. Jagades kellegagi oma elu (isegi, kui sa seda inimest armastad kogu oma südamest), võib ikka raskusi ette tulla ja pingeid tekkida. Tööga kaasnev stress, lapsed, ühised projektid, rahaprobleemid ja kodused tööd - kõik see loob soodsa pinna erimeelsuste tekkimiseks. Kuidas ära leppida peale suurt tüli? Psühholoog Mark Travers jagas nõuandeid ajakirja Forbes veergudel.


3 nõuannet, kuidas peale tülitsemist ära leppida

Tavaliselt me ei tea, kuidas ära leppida peale suurt tüli. Teise tuppa sulgumine ei ole ka kõige parem lahendus, mis aitaks omavahelist olukorda leevendada. Kuidas siis minna rääkima kaaslasega peale tüli? Õnnelikud paarid katsuvad leida lahendusi konfliktide korral. 

 

 


Analüüsi konflikti

Psühholoog soovitab kõigepealt võtta aega iseenda jaoks, et seedida kõike seda ja maha rahuneda. Analüüsi olukorda. Mõtle oma sõnade ja tegude peale, mõtle, kui palju süüd sinu õlul lasub selles, et see tüli nii suureks paisus. Räägi vajaduse korral oma partneriga, et välja selgitada, kuidas tema seda kõike tunneb. Tulevikus aitab see teil leida teisi suhtlemisviise kriiside korral selle asemel, et karjuda.


Naerge koos

Peale tülitsemist on vaja taas veeta häid hetki koos aga mitte ükskõik kuidas. Kõik tegevused, mis ajavad naerma, aitavad kõige paremini üle saada tülitsemisest ning muuta suhet lähedasemaks. Koos naermine sama asja üle tekitab tunde nagu jagaks su partner sama vaatnurka. Tehke ükskõik mida, mis teeks tuju heaks ja oleks lõbus. 

 

 

 


Olge tähelepanelikud teineteise vastu

Peale tülitsemist ei tunne keegi end hästi, sul võib tekkida tunne, et teie vahel on lõhe ja see tekitab üksindusetunde. Katsu läheneda talle, kallistada teda, öeldes, mis sulle tema juures meeldib, et leida tagasi see intiimsus, mis tülitsemise ajal kaduma läks. 


Meetod 5-5-5

Üks teine nipp, mis aitab peale tüli ära leppida, on 5-5-5 meetod. Selle panid paika Susan Clarke ja CrisMarie Cambpell. Meetod 5-5-5 eesmärk on lasta mõlemal partneril rääkida sellest, mis neil südamel on. Peale tülitsemist tuleb lasta partneril rääkida 5. minutit rahulikult kõigest ja seejärel rääkida ise 5. minuti  jooksul. Idee on kuulata teineteist kümne minuti jooksul rahulikult. Järgmine etapp on jagada 5. minuti jooksul seda, mida te mõlemad ütlesite.



Kommentaare ei ole