{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sul on ka raske oma suhteid hoida? Proovi seda meetodit, mis sind aitab

 Sellest räägitakse küll palju, et meil on vaja lähedasi inimesi juba ainuüksi selleks, et hoida oma vaimset ja füüsilist tervist e...

 Sellest räägitakse küll palju, et meil on vaja lähedasi inimesi juba ainuüksi selleks, et hoida oma vaimset ja füüsilist tervist ent suhete alahoidmine ei ole alati nii lihtne nagu me seda sooviksime. Järgneb meetod, millest täna juttu tuleb, võib sind aidata. 

 


 



Paljudel meist olid kooli ajal sõbrad, kellega tõotasime jääda sõpradeks kogu eluks. Kui aga kool sai läbi ja igaüks asus oma elu juurde, ei olnudki nii kerge leida aega suhtlemiseks. 

Ometi on sõpradel tähtis koht meie elus. Lähedaste olemasolu teeb head nii vaimsele, kui füüsilisele tervisele. Ent kui tihti tuleks sõpradega kohtuda ja kontaktis olla selleks, et see teeks head? 

 

 


Meetod 5 - 3 - 1 aitab hoida suhteid

Tegemist ei ole sugugi matemaatilise valemiga, vaid reeglitega, mis aitavad hoida omavahelisi suhteid. Vähemalt nii kinnitab teadusspetsialist Kasley Killam oma raamatus The Art and Science of Connection, kus ta kirjeldab täpsemalt, mis see 5 - 3- 1 meetod õieti on. 

Antud meetod, mis tugineb teaduslikele uuringutele, on järgmine : 

  • 5 : suhtle vähemalt viie inimesega nädalas (helista, saada sõnum, otsi ühendust, katsu kokku saada)
  • 3 : hoia vähemalt kolme lähedast suhet
  • 1 : üks tund kvaliteetset suhtlemist iga päev


 

Hoia oma suhteid

Ãœldiselt, kui vaadata uurimise tulemusi ja nende inimeste suhteid, kes tunnevad end tõesti hästi ja on rahulolevad, siis tundub, et see meetod toimib hästi, kinnitab Kasley Killam. Elu jooksul on normaalne, et suhtlemist tuleb erinevatel aegadel ette kord vähem, siis rohkem ent ükski suhe ei saa jääda püsima, kui üldse mingit suhtlemist enam ei ole või on suhtlemine üksnes ühepoolne. Nii nagu kõikide lähedaste suhete puhul, on vaja suhte hoidmiseks suhelda. Tuleb anda selleks, et saada vastu. Just see aitabki hoida suhteid lähedasena. 

Uurimiste tulemused on näidanud, et isegi üks vestlus päevas kellegagi võib parandada märkimisväärselt inimese heaolu.

Kommentaare ei ole