{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sina tead, miks kükitamine on aitab sul jääda terveks ja ennetada haigusi?

      foto : unsplash / pure julia    Kas sina teadsid seda...

 

 

 

foto : unsplash / pure julia

 

 Kas sina teadsid seda, et kükitamine aitab leevendada terviseprobleeme ja ennetada haigusi? 

Kui lapsed kükitavad tihti ja nende jaoks on see üsna loomulik asend, siis täiskasvanuid enam kükitamas ei näe. Eriti lääne maailmas, kus inimesed on harjunud rohkem istuma. Tegelikult on kükitamine tervisele väga kasulik, mis treenib samal ajal lihaseid ja tervet keha, pikendades puusade, põlvede ja pahkluu eluiga. Kükitamine aitab ka seljavalude puhul. 


Kükitamine aitab hoida tervist

Pikaaegne istumine või lamamine mõjuvad tervisele halvasti. Tänaseks päevaks on teadlased välja selgitanud, et inimesed võiksid olla palju tervemad, kui nad muudaksid oma eluviise ja hakkaksid istumise asemel rohkem kükitama. Juba see, kui sa kükitad mitu korda päevas ainult paar minutit, aitab sul hoida oma lihaste tervist, istudes sellist tulemust saavutada pole võimalik. Kükitades on su pahkluud, põlved, puusad ja selg paindes, selline asend aitab leevendada lihaste - ja liigeste pingeid. Proovi järele.

 

 

 

Kuidas kükitamine tervist parandab? 

Liigeste tervis. Kükitamine treenib tervet keha ja eriti liigeseid, mida on ikka aeg-ajalt vaja treenida, ei hoida jäikuse eest ning ennetada vaevusi. Kükitamine aitab hoida suuremaid liigseprobleeme ära.

Seljavalud. Kükitamine võtab lühikese ajaga ära kõik päeva jooksul kogunenud pinged. 

Kükitamine aitab ennetada ka südamehaigusi, sest lihaste tööle panemiseks on vaja triglütseriide, tegemist on rasvadega, mille suurt kogust veres seostatakse südamehaigustega. 

 

Kuidas õieti kükitada? 

Kükitamine on lapsena üsna loomulik tegevus, täiskasvanuna oleme me harjunud rohkem istuma ja unustanud, kuidas õieti kükitada. Miks siis kükitamine on muutunud nii keeruliseks ega ole enam nii lihtne, kui lapsepõlves. Kindlasti on selles süüdi see, et keha proportsioonid on teistsugused ja paindlikkus ei ole enam sama. Sellepärast oleks hea alguses kükitama hakates võtta toest kinni, et mitte maha kukkuda ja tasakaalu kaotada. Aja jooksul muutub kükitamine juba harjumuseks, kui keha muutub paindlikumaks. Seejärel katsu hoida õiget asendit nii, et põlved ja puusad jäävad samale kõrgusele. Kükitada võid sa korraga 5 - 10. minutit, tee nii, et sellest saaks sinu igapäevane harjumus. 


Kommentaare ei ole