{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa armastad ikka veel oma kaaslast? 3 küsimust, mis aitavad sul seda kindlaks teha

 Kas sinu ja su kaaslase vahel on ikka veel armastust või on tegemist juba harjumusega? Kui sa enam ise ka täpselt ei tea, siis o...

 Kas sinu ja su kaaslase vahel on ikka veel armastust või on tegemist juba harjumusega? Kui sa enam ise ka täpselt ei tea, siis on selles artiklis välja toodud kolm küsimust, mis aitavad sul seda välja selgitada. 

 


 



Kui suhtes on liiga palju rutiini, on raske teada saada, kas armastust veel on või ollakse koos üksnes harjumusest. Ameerika psühholoog Jeffrey Bernstein tõi välja kolm küsimust, mis aitavad sul oma tunnetes selgust saada.


Kas sa tunned veel tema järele igatsust? 

Tundes kellegi järele igatsust, on see märgiks, et sellel inimesel on kindel koht sinu südames ja peas. Kui ta peaks olema sinust eemal (tööl, reisil või muudel põhjustel) ja sa tunned tema järele igatsust, on see märk, et teie vahel on ikka veel armastust. 

 

 

Ent psühholoog toob välja ka selle, et tegemist ei ole üksnes sellega, et sa igatsed tema kohalolu järele. Lisaks sellele igatsed sa kuulda tema häälekõla, tema naeru ja turvatunnet, mida ta sinus tekitab. Kui sa tabad ennast tihti oma kaaslase peale mõtlemast, kui ta sinuga koos ei ole, on see märk, et tal on kindel osa sinu elus. See väljendub ka selles, kui suurt rõõmu valmistab sulle see, kui te saate taas peale pikka päeva kokku. Või siis rasketel hetkedel võib see sind panna kahetsema, et ta ei ole sinu kõrval. Kõik  need tunded annavad märku tugevast emotsionaalsest sidemest, mis teie vahel on. 

Ent psühholoogi sõnul on tähtis ka osata teha vahet sellel, kui sa tunned kellestki puudust ja sellel, kui sa oled kellesti sõltuv. Normaalne soov olla koos tähendab oskust hinnata ja väärtustada kaaslast, sõltuvus on aga see, kui sa ei oska üldse midagi ilma oma kaaslaseta teha. 

 

 


Kas te armastate teineteist ja tahate ikka veel koos olla? 

Teine tähtis küsimus on järgmine : " Kas sa hindad veel oma kaaslase seltskonda? ". Konkreetsemalt öeldes, kas sa tahad temaga teha midagi koos (näiteks valmistada koos õhtusööki või vaadata mõnda filmi või siis minna koos reisile)? Soov olla koos ja teha asju koos on teie suhte nurgakiviks. See tähendab, et te hindate teineteist ja hindate samuti aega, mida te saate koos veeta. See, kui sa hindad seda, et sa saad oma kaaslasega koos olla, on märgiks, et sa tunned ennast temaga hästi ja oled õnnelik olles koos temaga koos. See tähendab ka seda, et teie vahel on ikka veel olemas ühendus, mis teid omavahel seob. 

Ent kui sa peaksid tundma ükskõiksust ja eelistad palju rohkem veeta oma aega mujal, teiste inimestega ja kaugel oma kaaslasest, on see märgiks, et su tunded pole võib-olla enam samad. Armastust on näha rahulolus, mida tekitab tunne, kui ollakse koos. 

 


Kas sa näed oma tulevikku koos oma kaaslasega? 

See, kui sa näed oma tulevikku koos oma kaaslasega, on märgiks, et teie armastus ei kao ja püsib. See tähendab, et sinu kaaslasel on oma koht sinu unistuste, eesmärkide ja plaanide seas. Kas te räägite oma ühistest plaanidest? Kas te mõtlete selle peale, milline näeb välja teie elu paari aasta pärast sama inimesega? Kui see nii on, siis tähendab see, et te olete valmis oma suhte pärast pingutama ja teie suhe peab vastu tormituultele. See tähendab ka seda, et sa armastad ikka veel oma kaaslast. Kui sa ei kujuta oma elu ette ilma temaga, on see märk, et armastus pole kuhugi kadunud. 


Kui sa vastasid kõikidele küsimustele jaatavalt, on võimalik, et teie vahel on ikka veel tugev emotsionaalne side. Kui see aga nii ei peaks olema, tuleks teil omavahel tõsiselt rääkida. Kui sa vastasid jaatavalt, aga kahetsed, et teie suhe pole enam selline nagu alguseaastatel, siis ära unusta, et armastus muutub aastate jooksul.

Kommentaare ei ole