{ads}

HIDE

Viimased

latest

6 soovitust, kuidas jääda nooreks ja terveks

      Doktor Jimmy Mohamed jagab oma viimases raamatus soovitusi, mida teha selleks, et jääda nooreks ja terveks.  Tema sõnul on...

 


 

 

Doktor Jimmy Mohamed jagab oma viimases raamatus soovitusi, mida teha selleks, et jääda nooreks ja terveks. 

Tema sõnul on võimalik pidurdada oma bioloogilist vanust, et jääda võimalikult kaua nooreks. Tegemist ei ole soovitustega, mis aitavad igavesti nooreks jääda, pigem on tegemist muutustega igapäevases elus, mis tagavad parema tervise ning pikema eluea. Enne aga, kui me asume nende soovituste juurde, tuletame meelde 4 tähtsamat punkti, mis aitavad nooreks jääda : regulaarne kehaline aktiivsus, tervislik  ja mitmekesine toit, suhtlusvõrgu olemasol ja oma tervise eest hoolitsemine. Ärge oodate arsti juurde minekuga, kuni terviseprobleemid tekivad.


Ära maga lõunani

Meie ajus on bioloogiline kell, mille eest on vaja hoolt kanda. Vastase korral  hakkab see kehas stressi tekitama, mis omakorda mõjutab meie ainevahetust. Et hoolitseda oma bioloogilise kella eest, tuleb heita magama ja ärgata hommikul kindlatel kellaaegadel ning seda isegi nädalavahetusel. Seega ei maksa loota, et nädalavahetusel sad sa oma unetunnid tasa teha kauem magades. Unepuudus mõjutab tervist. 

 

 


Kohvi joomine

Arsti sõnul aitab kohvi hoida südame tervist. Teadlased on juba tõestanud kofeiini tervislikkust ning põletikuvastast toimet. Kohvi joomine hoiab veresooni elastsena ning hoiab arterite jäikuse eest. Nii kaitseb kohvi joomine südamehaiguste eest. Ainult liiga hilisel kellaajal ei ole hea kohvi juua, sest see võib võtta une ära.


Tuulutamine

Oma kodu ja kontorit tuleks regulaarselt tuulutada. See on parim kaitsebarjäär, mis aitab külmetushaigusi, viiruseid ja mikroobe eemal hoida. Suurem osa hingamisteede viirushaigustest kandub edasi läbi aevastamisel või köhimisel väljunud piiskade kaudu, ent samuti läbi ühendite, mida me sisse hingame. Ruumide tuulutamine alandab hingamisteedesse haigestumise riski. 


Lihaste tugevdamine

Mida suurem on lihasmass, seda tervem inimene on. Lihastel on tähtis roll inimese liikumise juures ent samuti hingamise ja südametegevuse juures. Jalalihased, mis on meie keha kõige tugevamad ihased, on eriti kasulikud aju töö jaoks. Mida tugevamad on jalalihased, seda parem on organismi võime viia hapnikku ajusse.

 

 


Saun ja külm vann

Regulaarne saunas käimine aitab hoida tervist ja lõõgastuda. Saun aitab ravida kõrget vererõhku. Südamepuudulikkusega inimestel siiski  sauna ei ole soovitatav minna. Saunas käimina aitab aga alandada vererõhku, hoida arterite elastsust, parandada vereringet ning südametegevust. Külm vann aga aitab alandada põletikku ning väljutada mürkaineid. Sama efekti tagab külma duši all käimine. 


Kallistamine

Et kauem elada ja olla parema tervise juures, tuleb kallistada lähedasi. Füüsiline kontakt aitab kehal toota oksütotsiini, tegemist on hormooniga, mis garanteerib pikema elu ja parema tervise. Et kallistusest täit kasu saada, peab kallistus kestma vähemalt 10 sekundit!

 




Kommentaare ei ole