{ads}

HIDE

Viimased

latest

5 põhjust, miks sa ei peaks sellel aastal päevitama

Paljud peesitavad juba rannaliiva peal, sest väljas on ilusad suveilmad. Ent kas sa tead, mida teeb liigne päikese käes viibimine s...

Paljud peesitavad juba rannaliiva peal, sest väljas on ilusad suveilmad. Ent kas sa tead, mida teeb liigne päikese käes viibimine sinu tervisega? 

 


 


 5 põhjust, miks sa ei peaks sellel aastal päevitama


Põhjus number 1 : kaitsta nahka melanoomi eest

Intensiivne päevitamine soodustab melanoomi teket. Selles on süüdi päikese UV-kiired. Melanoom on naha pahaloomulistest kasvajatest kõige agressiivsem.


Põhjus number 2 : kaitsta nahka enneaegse vananemise eest

Seda teavad ilmselt kõik, et päike kahjustab nahka ja kiirendab enneaegset vananemist. Päikese UV-kiired kahjustavad naharakke, põhjustades kortsukeste ja pruunide laikude teket ning naha loomuliku elastuse kadu.  




Põhjus number 3 : kaitsta nahka päikesepõletuste eest

Liigne päikese käes viibimine tekitab päikesepõletust. Päikesepõletus ei ole ainult valus, vaid ka märk sellest, et nahk on tõsiselt kahjustada saanud. 

 

Põhjus number 4 : kaitsta oma nägemist

Päikese UV-kiired võivad kahjustada ka nägemist, tõstes silmakahjustuste riski. Sellepärast tulekski kanda suvel päikeseprille. 


Põhjus number 5 : kaitsta oma immuunsüsteemi

Ehkki päevitamine on rahustav tegevus, siis liigne päikese käes viibimine võib nõrgestada immuunsust ja muuta keha vastuvõtlikumaks haigustele. 

 

Allikas : elle.fr





Kommentaare ei ole