{ads}

HIDE

Viimased

latest

Millised ühised jooned on neil, kes on hingelt noored?

foto : pexels/ Kampus Production      Kõik inimesed vananev...

foto : pexels/ Kampus Production

 

 

 Kõik inimesed vananevad ent on ka neid, kes hoolimata aastatest jäävad oma hingelt nooreks ja seda on kaugele näha. Milles peitub nende inimeste saladus, kelle kohta võiks öelda, et vanus on üksnes number? Tegemist on meeleseisundiga, mis aitab neil inimestel olla heas vormis nii vaimselt, kui kehaliselt. Hingelt noored inimesed naudivad elu täiel rinnal hoolimata möödunud aastatest.

See, kuidas inimene vananeb, on tema enda valik ja samuti see, kuidas ta näeb ümbritsevat elu. Vananemine ei ole meeldiv kellelegi, ent pääsu selle eest ka pole. Seega ongi kõige tähtsam nautida seda, mis sul on ja mitte alla anda. 


Millised ühised jooned on inimestel, kes jäävad hingelt nooreks? 

 

 


1. Kehaline aktiivsus

Reguraalne liikumine aitab ennetada haigusi ning püsida kauem nooruslikum. Lisaks parandab spordi tegemine ka tuju ja annab energiat juurde. Treenimine pole aga ainus nooruse- ja ilu saladus, sest liikuda võib ka ilma spordi tegemiseta. Kehaline aktiivsus ei tähenda ainult sportimist, vaid ka aias toimetamist, koeraga jalutamist, ujumist, treppidest kõndimist jne. Kõige parem olekski teha iga päev sellist tegevust, mida sa ise tahad teha ja mis valmistab sulle rõõmu, see aitabki sul hoida hinge noorena. Ennast tagant sundida ei maksa, tähtis on õppida rohkem hindama seda, et sa saad liikuda. 


2. Õpi kogu elu

Teine tegevus, mis aitab jääda hingelt nooreks, on õppimine. Jaapani vanasõna ütleb, et inimene hakkab vananema sellest hetkest, kui ta enam ei õpi. Inimesed, kes on hingelt noored, tahavad avardada oma silmaringi ja omandada uusi teadmisi. Need inimesed hoiavad end kursis ühiskonnas toimuva arenguga. Õppimine aitabki jääda hingelt nooreks ja õppida võid sa alati ükskõik mida : kasvõi maalimist, mõnda võõrkeelt või lihtsalt avad uue raamatu ja saad ka midagi teada.

 

 


3. Positiivne hoiak

Positiivse ellusuhtumisega inimene ongi hingelt noor. Nad näevad asju läbi positiivse prisma ega mõtle nii palju oma raskuste ja probleemide peale. Positiivne ellusuhtumine aitab tugevdada immuunsust ja pikendada eluiga. Statistika järgi (The Proceedings of the National Academy of Sciences) elavad positiivse ellusuhtumisega inimesed 7,5 aastat kauem, kui pessimistid ja muretsejad. Seega on positiivsus tõeline nooruse allikas.


4. Suhtlemine

Hingelt noored inimesed peavad suhtlemist väga tähtsaks oma elus. Inimene on loodud teistega läbi käima ja suhtlema. Ka vanemaks saades tuleb hoida oma suhteid lähedaste inimeste ja sõpradega. Võtta ennast kokku ja kirjutada või helistada nendele, kes on sinu jaoks tähtsad. See aitab hoida ka vaimset tervist, mitte ei tee ainult tuju heaks. 

 

5. Muutustega leppimine

Paljudel vanematel inimestel on väga raske leppida muutustega, nad on kindlalt oma traditsioonides kinni. Ometi toovad muutused kaasa uusi võimalusi, sundides meid oma mugavustsoonist välja tulema ning õppima uusi asju nii iseenda, kui ka ümbritseva maailma kohta. Ole avatud muutustele, nii hoiad sa oma vaimu paindlikuna ja kohaned paremini. 

 

 

 

6. Tänulikkus

Ka tänulikkus aitab jääda hingelt nooreks. Õpi hindama lihtsaid rõõme, mida elu sulle toob nagu päikesekiire silitus, hea tass kohvi, tore jutuajamine mõne sõbraga. Selle asemel, et kogu aeg mõtelda sellepeale, mis su elus korrast ära on või mida sa tahaksid, õpi rohkem nägema ilu enda ümber ja olema tänulik selle üle, mis sul on. Ka see aitab jääda hingelt nooreks. Ja mõtelda samuti positiivselt. 

 

7. Huvialad ja hobid

Inimestel, kes jäävad hingelt nooreks, on tavaliselt alati miski, mis neid köidab. Sellega tegelemine valmistab rõõmu. See aga annab elule mõtte. 

 

8. Ela teadlikult

Elu läheb mõnikord nii ruttu, et ei saa arugi, mis toimub. Sellepärast tulebki elada rohkem käesolevas hetkes, praeguses momendis, keskenduda sellele, mis su ümber toimub nüüd ja praegu, selle asemel, et muretseda tuleviku pärast või nutta tulevikku taga. Teadlik elamine aitab sul leida paremat kontakti iseendaga. Et seda teha, võid sa proovida mediteerimist, joogat või lihtsalt võtta aega maha, lõpetada muretsemine ning hingata rahulikult sisse. 

 

9. Naera rohkem

Hingelt noored inimesed naeravad palju. Naer aitab võidelda stressi vastu, leevendada valu ning pingeid. Naermine lõõgastab keha, muudab immuunsust tugevamaks ning vabastab õnne hormoone endorfiine. 



Kommentaare ei ole