{ads}

HIDE

Viimased

latest

Millist kasu toob alkoholivaba jaanuar tervisele?

foto : unsplash / Tijana Drndarski      Peale aastalõpu püh...

foto : unsplash / Tijana Drndarski

 

 

 Peale aastalõpu pühasid ja sellega kaasnevat suuremat söömist, aitab alkoholivaba jaanuar "Dry January" organismi turgutada. Tegemist on kampaaniaga, mis on laias maailmas suurt kuulsust kogunenud ja mis tähendab lihtsalt seda, et terve kuu ei tohi tarbida ühtegi alkohoolset jooki, andes sellega kehale puhkust. Tegemist on ka võimalusega, mis aitab sul iseennast proovile panna ja välja selgitada, kui suur koht on alkoholil sinu elus. Alkoholipaast mõjub aga kehale väga hästi, parandades une kvaliteeti, vähendades närvilisust ja ärevust ning parandades üldist tervist. Alkoholi tarbimine on üks peamistest surmapõhjustest maailmas. Eriti suures ohus on naised, keda alkoholi kahjulik mõju kõige rohkem puudutab alkoholi metabolismi erinevuste tõttu organismis. 


Millist kasu toob aga organismile alkoholivaja jaanuarikuu? 

 

 


1. Parem uni

Alkoholipaast parandab une kvaliteeti. Alkohol võib häirida une tsükleid, piirates sügava une faasi. Ilma alkoholi tarbimiseta puhkab inimene paremini välja ja ärkab värskema peaga. 


2. Kaalulangus

Alkohol sisaldab rohkelt "tühje" kaloreid, mis soodustavad kaalutõusu. Lõpetades alkoholi tarbimise piirad sa päevast kaloritekogust ja paned oma kehakaalu liikuma. 

 

3. Maksa puhastus

Maks aitab väljutada mürkaineid ja toksiine ning saab kõige suuremat kasu alkoholipaastust. Alkoholivaba kuu aitab maksarakkudel taastuda ning funktsioneerida palju paremini, parandades sellega ka üldist tervist. 

 

 

 

4. Krooniliste haiguste alanemine

Alkoholi tarbimine võib olla seotud ka erinevate krooniliste haigustega, nende seas südamehaigused ja mõned kasvajad. Alkoholipaus võib alandada selliste haiguste riski pikemas perioodis. 

 

5. Vaimse tervise paranemine

Alkohol tõstab stressi- ja ärevuse taset. Kuiv jaanuar aitab parandada vaimset tervist, vähendades närvilisust ning muutes tuju paremaks.

 

6. Tõhusam naha niisutamine

Alkohol on diureetilise toimega ja võib tekitada dehüdratatsiooni.  Hoidudes alkoholi tarbimisest aitad sa hoida organismi vedelikutaset, see aga mõjutab positiivselt ka naha niiskusetaset. Tänu sellele on nahk ilusam ja säravam. 


7. Energiat juurde

Ilma alkoholi kahjustava mõjuta, tunnevad paljud ennast paremini, jõudu ja energiat on rohkem ning keskendumisvõime paraneb.



Kommentaare ei ole