{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas hoiduda kaalutõusust peale 40ndaid eluaastaid

      Foto : unsplash / Brooke Cagle Vanusega muutub ainevah...

 

 

 

Foto : unsplash / Brooke Cagle

Vanusega muutub ainevahetus aeglasemaks ja selle tõttu kipuvad kilod kuhjuma just puusadele ja kõhupiirkonda. Sellepärast tuleb ise natuke vaeva näha, et kaalutõusu ära hoida. Sellesse vanusesse jõudnud inimene märkab üllatusega, et polegi nii lihtne pühade ajal juurdevõetud kilodest lahti saada. Tegemist on üsna keerulise perioodiga, mille ajal hormoonid hakkavad kõikuma, tuju on paha ja sa hakkad toidust lohutust otsima, kaalunumber aga muudkui tõuseb. 

Selleks, et sinuga nii ei juhtuks, tuleb sul luua sisse mõningaid muutuseid oma eluviisis. Ei, sa ei pea hakkama ennast näljutama ja leppima edaspidi ainult porgandi närimisega. Aga sa pead tõsiselt piirama oma alkoholi tarbimist. Alkohol sisaldab väga suured koguses suhkrut, mis ladestub otsekohe rasva kujul sinu puusadele ja reitele. Aga seda sa ju ei taha, ega ju? 

 

 

Samuti peaksid sa hakkama vähem soola tarbima edaspidi. Sool tekitab veelgi suuremat isu soolase järele ja soodustab muuseas veepeetust ning turseid ja loomulikult kaalutõusu. 

Tähtis on ka, et sa kontrollid oma toiduportsude suurust. Söö ainult seda, mida su keha vajab ja mitte seda, mida sina tahad. Kui sa sööd liiga palju, siis ära unusta, et keha ladestab su liigsed kalorid rasvaks ilusti kõhupiirkonda, et sul külm ei hakkaks ja et sa oleksid ilusti ümmargune. 

Hea oleks, kui sa piiraksid mõningate toitude söömist ja teisi, mis on sulle kasulikud, hakkaksid rohkem sööma. Selleks, et su organism saaks normaalselt funktsioneerida, tuleb sul tarbida piisavalt neid toiduaineid, mis sisaldavad valku ja samuti köögi- ja puuvilju. Kui sa hakkad nii toituma, siis varustad sa oma keha vajalike toitainetega, mis aitavad sul vabaneda rasvast ning jääda terveks. 

Samuti pead sa rohkem tähelepanu pöörama piimatoodetele, kui sa ei taha, et osteoporoos sind kimbutama tuleks. 

 

 

Kui toitumise osakaal tervisliku eluviisi juures moodustab 80%, siis ka ülejäänud 20% on olulised. Ja nendeks on spordi tegemine, puhkamine ning vee joomine. Peale 40ndaid eluaastaid on su kehal raskem väljutada seda, mida sa tarbid. 

Sellepärast on väga tähtis liikuda palju ja teha regulaarselt sporti. Ja kui spordi tegemine on tähtis, siis puhkamine on sama oluline. Luba endale selliseid hetki päevas, mille jooksul sa ei tee mitte midagi. 

Kui sa oled kogu elu olnud pigem aktiivne, siis pead sa nüüd natuke seda harjumust muutma. Lastes oma kehal puhata, saad sa vajalikku energiat juurde, mille abil vabaneda päeva jooksul tarbitud kaloritest.

Ja kõige lõpetuseks ei maksa ära unustada seda, kui tähtis on vesi. Ära joo vett ainult söögikorra ajal. Hoia veepudelit kogu päeva enda kõrval. Vee joomine aitab sul vabaneda toksiinidest ning parandab seedimist.

Kommentaare ei ole