{ads}

HIDE

Viimased

latest

8 põhjust, miks sa pead jooma hommikul tühja kõhu peale vett

   Kas sa oled juba mõtelnud sellele, miks Jaapani naised näevad välja nii kaunid, nooruslikud ja saledad? Pärilikkusel on muidugi...

 

 Kas sa oled juba mõtelnud sellele, miks Jaapani naised näevad välja nii kaunid, nooruslikud ja saledad? Pärilikkusel on muidugi suur roll ja meie ise ei saa siin suurt midagi ise ära teha, et selle looduse ebaõigluse vastu võidelda. Aga on harjumusi, mis aitavad meil tervist parandada ja samuti ka saavutada paremat füüsilist vormi. 

 

unsplash@dylu

Milles peitub Jaapani naiste ilu saladus? 

 

Meie keha koosneb 60% veest. Seda vee kogust on aga vaja selleks, et keha saaks optimaalselt oma funktsioone täita. Me kaotame vedelikku aga hingamise, higistamise, urineerimise ja väljaheidete kaudu. Et hoida organismi vedelikku tasakaalus, tuleb regulaarselt juua vett. Eksperdid soovitavad juua päevas 2 liitrit vett. Tegelikkuses aga täpne vedeliku kogus, mida me vajame, sõltub mitmest erinevast tegurist nagu kliima, füüsiline aktiivsus ja terviseseisund.

 

Kuidas veekuuri läbi viia? 

 

See Jaapani ilurituaal veega võimaldab lisaks ravida mitmeid terviseprobleeme. Veekuuri jaoks tuleb juua igal hommikul tühjale kõhule 160 ml vett kohe peale ärkamist ja seejärel oodata 45 minutit enne söömist. Samuti tuleb juua enne igat einekorda pool tundi enne söömist 1 klaas vett, söömise kõrvale aga vett juua ei tohi, vett võib juua jälle alles tund aega peale söömist.

 

 

 

8 põhjust, miks sa pead alustama oma hommikut vee joomisega 

 

1. Selleks, et puhastada keha mürkainetest ja toksiinidest

Piisava vee joomine parandab seedimist. Vesi toimib loodusliku libestusainena, mis puhastab edukalt ja kiiresti soolestikku. Lisaks sellele sõltub neerusüsteem täielikult veest, et filtreerida ja vabaneda jääkainetest organismis. Pakkudes oma kehale kohe ärgates vett, aitad sa organismil paremini funktsioneerida ja tõhusamalt vabaneda mürkainetest.

 

2. Parandab ainevahetust

Vee joomine soodustab termogeneesi ja seega paremat energia kulutamist. Lisaks sellele võrdub kiirem ainevahetus kiirema seedimisega, sest vee joomine puhastab ka jämesoolt ja tagab parema toitainete imendumise.

 

 

 

 

3. Soodustab kaalu kaotust

Mitmed uuringud kinnitavad, et vee joomine võimaldab põletada rutem kaloreid ja vähendab näljatunnet. Vee joomine enne iga söögikorda, aitab sul tunda rutem täiskõhutunnet ja takistab sul liiga palju süüa.

 

4. Leevendada kõrvetisi

Maokõrvetised on põhjustatud mao liighappelisusest. Mitmed uuringud on näidanud, et ainult klaasitäis vett suudab muuta mao pH tasakaalu. Juues vett hommikul tühjale kõhule, lahustad sa maomahla happelisuse ja valmistad mao normaalselt funktsioneerima eesolevaks päevaks.

 

5. Ilusa ja noorusliku naha jaoks

Naha kuivus põhjustab kortsude teket ja enneaegset vananemist. Hommikune vee joomine tagab igale rakule vajaliku niisutuse ja seega paraneb naha kvaliteet.

 

 

 

 

6. Säravate ja tervete juuste heaks

Vesi moodustab veerandiku juuksekarvast. Kui sa ei joo piisavalt vett, siis kaotavad ka sinu juuksed vedelikku ja muutuvad kuivaks, haprateks ja tuhmiks. Hommikune vee joomine parandab juuste välimust.

 

7. Neerude paremaks funktsioneerimiseks

Hommikune vee joomine aitab kaitsta neerukivide eest. Vee joomine tühja kõhu hoiab ära neerukivide moodustamise. Lisaks sellele kaitseb ka vee joomine kuseteede põletike eest.

 

8. Tugevdab immuunsust

Tühja kõhu peale vee joomine aitab puhastada ja tasakaalustada lümfisüsteemi ja tugevdada seega immuunsust. Tugevam immuunsus takistab sul haigeks jääda, kaitstes sind erinevate viiruste ja bakterite vastu.

Kommentaare ei ole