{ads}

HIDE

Viimased

latest

Tegevused, mis aitavad sul talve võimalikult leebelt üle elada

foto : pixabay / Sibusky      Kas sa oled ka kogu aeg väsin...

foto : pixabay / Sibusky

 

 

 Kas sa oled ka kogu aeg väsinud ja hea meelega jääksid talveunne, kui see ainult oleks võimalik ning ärkaksid alles kevadel? Kas sul tikub ka masendus ligi, kui sa mõtled, kui kaugel mägede taga kevad on? Siin on sinu jaoks mõned soovitused, kuidas elada see talv võimalikult leebelt üle.


Võta aega enda jaoks ja ära tee lihtsalt mitte midagi

Talv on ideaalne selle jaoks, et enda eest rohkem hoolitseda. Ära hakka ennast süüdistama, kui sa ei viitsi midagi teha ja jääd sooja teki või pleedi alla istuma. See on tegelikult kunst omaette, mis tähendab, et sa tead, kuidas enda eest hoolt kanda. Sa teed seda oma vaimse tervise huvides. Teadlased kinnitavad, et nii väheneb ka stress, sest puhkamine aitab rakkudel taastuda ning alandada kortisooli taset.


Loe raamatut

Raamatute lugemine aitab talvemasenduse vastu võidelda. Teaduslikud uuringud on näidanud, kui hästi mõjub lugemine aju tegevusele isegi peale seda, kui sa oled raamatu käest pannud. Lugemine alandab stressi taset, sest minnes looga kaasa ja elades raamatutegelaste tegemistele kaasa, unustab inimene tavaliselt kõik oma hetkemured ning leiab tagasi hingerahu. Selline tegevus aitab ka reisida läbi emotsioonide ja seikluste ilma, et sa peaksid kodust välja minema. Teiste sõnadega aitab lugemine unistada ja tunda ennast paremini. 

 

 


Mine uisutama

Paljud ei tule selle peale, et uisutamine aitab parandada enesetunnet ning olla lihtsalt rõõmus. 


Vali, mida sa sööd

Ka toidu valmistamine aitab stressi maandada. Otsi endale mõnusaid retsepte, mida sa tahaksid järele proovida. Juba ainuüksi see, kui sa oled tund aega köögis küpsetanud, aitab tunda ennast paju paremini. Süüa võiksid sa aga rohkem selliseid toite, mis sisaldavad oomega-3 rasvhappeid, mis aitavad võidelda talvemasenduse vastu ning võtavad ärevust ära (pähklid, rapsiõli, soja, linaõli, rasvane kala). 


Mediteeri

Kui sa ei oska veel hästi mediteerida ja ei tea, mida see õieti endast kujutab, siis talvine aeg on hea, et sellega algust teha. Mediteerimisega alustamiseks on olemas mitmeid raamatuid ja videosid. Kõige tähtsam on õige hingamine, millele peab keskenduma kogu oma tähelepanu. Selline mediteerimine aitab tunda ennast paremini ja olla positiivsem. 

 

 


Paranda oma une kvaliteeti

Talvel tunnebki inimene suuremat väsimust. Vähene päikesevalgus ja külmad ilmad mõjuvad organismile kurnavalt. Et paremini magada, tuleks varem magama heita ning varem ärgata. Magamistoas ei tohi olla ka liiga palav. Et paremini magada, tuleks teha aknad enne magamaheitmist lahti ja tuulutada toad ära. Inimene magab paremini jahedas ja värskes, mitte liiga palavaks köetud toas.


Väike õnn igas päevas

Mõnikord on nii raske näha ja hinnata neid väikeseid rõõmuhetki, mida igas päevas leidub. Tee nimekiri kõigest, mis sulle sellel päeval meeldis. Võib-olla naeratas sulle keegi või ütles mõne hea sõna. Võib-olla helistas sulle mõni hea tuttav. Võib-olla nägid sa midagi ilusat.

Kommentaare ei ole