{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas tunda ennast atraktiivsena peale 50. eluaastaid?

    foto : unsplash / Lili Kovac     Kui sa oled kõik 50 kü...

 

 

foto : unsplash / Lili Kovac

 

 

Kui sa oled kõik 50 küünalt oma tordil ära puhunud, siis ilmselt pole sul endal vaja oma vanusele isegi mõtelda, sest kõik su tuttavad tuletavad sulle seda niigi meelde öeldes sulle, et sinu elus on nüüd alanud tähtis verstapost. Samal ajal, kui teised sinu ümber räägivad ainult säästmisest ja pensionipõlvest, on sinul ainult üks soov ja see on nautida elu täiel rinnal. Tänapäeva 50 ei ole enam sama, mis 100 aastat tagasi. Inimeste eluiga on pikem, inimesed püsivad kauem nooruslikumad ja seega ei pea hakkama nii varases eas veel oma pensionipõlve pärast muretsema. 

Sina ei kuulu nende hulka, kes lubavad endale pähe selliseid mõtteid nagu oleksid su elu ilusamad aastad nüüd selja taga. Seda nüüd küll ei ole, sellistele inimestele, kes nii mõtlevad, oled sa otsustanud näidata, et ka selles vanuses on kõik võimalik ja kui sa tahad, võid sa olla veel palju atraktiivsem ja ilusam, kui kunagi varem. 

 

 

Loomulikult oled sa muutnud oma ilurituaale : su nahahooldus ei ole enam sama, mis 20ndates eluaastates. Sa oled samuti saanud palju targemaks ja julgemaks. 

 

Ka 50 aastaselt on võimalik olla atraktiivne ja vastupandamatu! 

Sinu keha on sinu tempel. Seal elab su hing. Aga oma hinge ja keha vastu oled sa teinekord nii halastamatu. Ometi peaksid sa natukene rohkem jõudu ammutama enda seest, sest sinu sees elab suur jõud, millele tänu kõik muutub võimalikuks. Tänu oma kehale saad sa hingata, armastada, avastada, nautida ja anda elu. Kõike seda võimaldab su oma keha. Seepärast, ära tee endale haiget ja ära ole enda vastu liiga karm peegli ees seistes. See oled ju sina ise, mitte mõni vaenlane, kellesse sa nii kriitiliselt suhtud ja keda sa nii suure põlgusega vaatad. Sa teed ise endale haiget. Kui sa oled õppinud ennast austama nii nagu sa seda väärid, hakkad sa särama hoopis teise valgusega. 

Ole enda vastu hea. Hoolitse oma keha eest. Anna talle seda, mida ta vajab. Vanuse kasvades on vajalik hakata enda eest rohkem hoolitsema ja toituma mitmekülgsemalt ning tasakaalukamalt. Ja tegema regulaarselt sporti. Kui aja mõju pole ikka veel võimalik peatada, siis tervislikud eluviisid võivad vananemist märkimisväärselt pidurdada. Lisaks aitab spordi tegemine hoida kehakaalu ning figuuri ja parandada enesetunnet. 

 

 

 

Lepi oma vanusega

Oma vanusega leppimine on üks asi, teine asi on see, kas see iga sulle meeldib või mitte. Ent kui sa juba oled sellesse vanusesse jõudnud, siis pole sul ilmselt lihtne harjuda mõttega, et sa oled siin maailmas juba pool sajandit elanud. Aga ometi pead sa selle mõttega edasi elama. Kõige tähtsam ongi unustada kõik need mõtted, uskumused ja arvamused, mis ei lase sul õnnelikuks saada. 

Ei, sinu ilu ei sõltu küll mingist kaalunumbrist. Ega sinu vanusest. Ole sina ise, ole õnnelik ja sa oled ilus sõltumata sellest, kui vana sa oled. 


Terves kehas, terve vaim

Hakates oma keha paremini toitma, tee sama ka oma hingega. Ja muuda oma hoiakut enesekindlamaks. Koos sellega muutub ka sinu kõnnak. Hoia pead püstiigas olukorras. Ära unusta, et elurõõm on nakkav, seega nakata oma hea tujuga ka teisi, see muudabki sind vastupandamatuks ja atraktiivseks! 

Kommentaare ei ole