{ads}

HIDE

Viimased

latest

3 portsjonit täisteravilju päevas alandab südamehaiguste riski

  Foto : unsplash / Max Saeling   Värsked uuringud näitavad,...

 

Foto : unsplash / Max Saeling

 

Värsked uuringud näitavad, et igapäevane täisteraviljade tarbimine kaitseb südamehaiguste eest.

Ilmselt ei ole see kellelegi uudiseks, et tervis saab alguse taldrikust ehk siis sellest, mida me sööme. Ja oma toidu sisse peaks hakkama rohkem lisama täisteravilju, vähemalt väidab nii uuring, mille tulemused avaldati ajakirjas The Journal of Nutrition. Tegemist on toiduainetega, mis pakuvad suuremat kaitset südame-veresoonkonna haiguste vastu. 

Selle uuringu jaoks, jälgisid teadlased 18 aasta jooksul 3000 üle 55-aastase inimese elu. Nende seas oli üks grupp inimesi, kes tarbisid iga päev 3 portsjonit täisteravilju ning teine grupp, kelle täisteraviljatoodete tarbimine jäi alla poole portsjoni päevas. Uuringu tulemused näitasid kõigepealt, et nende inimeste süstoolne vererõhk ning veresuhkru tase, kes tarbisid vähe täisteravilju, oli kõrgem. Esimesse gruppi kuuluvate inimeste vööümbermõõt oli aga väiksem, kui teise gruppi kuuluvatel inimestel, tegemist on näitajaga, mida seostatakse otse südamehaiguste suurema riskiga. 

 

 

See näitab, et täisteraviljade söömine rafineeritud teraviljade asemel, võib aidata alandada südamehaiguste riski ning neid ennetada. 

Teraviljade rafineerimise käigus eemaldatakse üks osa tervisele kasulikest kiudainetest ning alles jääb ainult endosperm ehk tera suurem osa, mis koosneb tärkliserikastest süsivesikutest ning väikesest kogusest vitamiinidest ja mineraalidest. Täiteraviljadel on aga alles kõik vajalikud kiudaineid, vitamiinid ja mineraalid, mille kooslus aitabki ennetada haiguseid, alandada põletikku, südamehaiguseid, kõrgevererõhku, vähki ning ülekaalulisust. 

Seega vali edaspidi oma menüüsse täisteratooteid (täisterariis, täisteramakaronid, täisterasai, kuinoa...) ning ela tervislikumalt. Vaheta rafineeritud teraviljatooted täisteravilja toodete vastu ning sa muudad oma elu palju tervislikumaks. Lisaks sellele, et täisteratooted sisaldavad palju vajalikke toitaineid, täidavad nad ka hästi kõhtu ning hoiavad ära veresuhkru tõusu eest peale söömist. 




Allikas: yahoo.com

 

 

Kommentaare ei ole