{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa tead, mitu tundi sa iga nädal peaksid ideaalselt oma kaaslasega koos olema selleks, et suhet hoida?

  foto : pexels / Cottonbro Studio   Tähtis on veeta aega k...

 

foto : pexels / Cottonbro Studio

 

Tähtis on veeta aega koos oma kaaslasega selleks, et hoida omavahelist suhet lähedase ja tugevana. Kui palju tuleks aga ideaalselt olla koos oma kaaslasega selleks, et suhe kannatama ei hakkaks? 

Washingtoni ülikooli professori dr. John Gottmann'i sõnul peitub õnneliku suhte saladus koos veedetud ajas. 


6 tundi nädalas aitab hoida suhet lähedasena

Õnneliku paarisuhte saladus selles, et veeta iga nädal vähemalt 6 tundi koos. See aga ei tähenda sugugi nagu selleks, et magada terve öö koos või veeta terve pealelõunane aeg kahekesi. Eksperdi sõnul koosneb see 6 tundi mitmest igapäevasest harjumusest. 

 

Igapäevased tähelepanuavaldused (10 minutit nädalas)

Tegemist on väikeste hommikuste tähelepanuavaldustega. Näiteks see, kui sa küsid hommikul, kuidas su kaaslane ennast tunneb ja tunned huvi tema päevakava vastu. See võib tunduda tähtsusetuna, tegelikult aga muudab see teie suhet tugevamaks 

 

Taas kohtumine (  1 tund 40 minutit nädalas, 20 minutit päevas)

Õhtul kokku saades kallistage teineteist, tehke musi või suudelge kaaslast. Seejärel rääkige põgusalt päevastest sündmustest. See on teie omavaheline intiimsuse hetk. 

 

 


Tunnustavad sõnad (35 minutit nädalas)

Sa ei pea ootama mingit erilist hetke või sündmust, et öelda oma kaaslasele seda, mida sa tema juures hindad ja mis sulle tema juures meeldib. Või siis lihtsalt öelda midagi head. 


Hoolitsus ja tähelepanu (35 minutit nädalas)

Miks mitte masseerida kaaslast, tantsida koos või siis lihtsalt puudutada teda möödaminnes. Kõik need žestid väljendavad tundeid ja armastust. 


Õhtupoolik kahekesi (2 tundi nädalas)

Võtke aega selleks, et olla kahekesi koos ja omaette. Lihtsalt selleks, et olla koos. Vaadata koos filmi või süüa koos õhtust, veeta mõnus õhtu koos, minna jalutama... Tähtis on, et te võtate selle jaoks aega. 


Kokkuvõtte tegemine (1 tund nädalas)

Leidke tund aega iga nädal, et lahendada ära kõik erimeelsused ja arusaamatused, mis puudutavad teie omavahelist suhet. 


Kvaliteet on tähtsam, kui kvantiteet

Tegelikult on koosoledud tundidest palju tähtsam see, et koos veedetud aeg oleks kvaliteetne. Iga paarisuhe on erinev ja selle tõttu ei ole nii tähtis aeg, mis koos veedetakse. See, mis tegelikult loeb, on see, et koos veedetud aeg oleks kvaliteetne, mitte pealesunnitud ja kohustuslik. Seega see on hea, kui sa veedad aega oma kaaslasega koos aga tunde pole sellepärast veel mõtet lugema hakata.





Kommentaare ei ole