{ads}

HIDE

Viimased

latest

8 lauset, mille kasutamine mõjub igale paarisuhtele hävitavalt

  foto : unspalsh / Matteo Vistocco    Kas sa armastad oma ...

 

foto : unspalsh / Matteo Vistocco

 

 Kas sa armastad oma partnerit? Ega kujuta oma elu ilma temata ette? Sa ei taha talle haiget teha? 

Kui see nii on, siis ole ettevaatlik nende lausete kasutamisega, mis võivad su suhte ohtu panna. 

Harvard'i ülikooli psühholoog Cortney Warren koostas nimekirja lausetest, mida inimesed liiga tihti kasutavad arvates, et see ei saa ju midagi halba teha. Ometi on mõnikord täiesti süütutel sõnadel tõsine tagajärg. Seega on parem vabaneda halbadest harjumustest ja õppida omavahel paremini suhtlema. Parem on olla vait, kui sul midagi öelda ei ole.


"Ma vihkan sind!"

Ka seda juhtub. Suure tüli käigus tunned sa, kuidas silme eest mustaks läheb, sa oled haiget saanud, teine inimene ei mõista ega tahagi aru saada sinu seisukohast, sa tahad, et ta kannataks nagu sina, et tal oleks sama valus, kui sinul ja sa ütled talle: "Ma vihkan sind!". 

Sõnadel on aga jõud ja sageli kahetsed sa seda hiljem, mida sa talle ütlesid. Siis, kui su viha on maha jahtunud ja sa oled järele mõtelnud. Öeldes oma kaaslasele, et sa teda vihkad, paned sa teda kahtema sinu tunnete siiruses, sest tema arvab, et sa ütlesid talle tõtt. Seega hammusta keelde, kui vaja ja ole parem vait.

 

 


"Issand, kui rumal sa oled!"

Solvamisest tuleks hoiduda. Ühelegi solvangule ei ole vabandust. Öelda, et teine inimene on rumal, tähendab, et sa pead ennast temast paremaks ja targemaks. Sa ju ründad teda sõna otseses mõttes, selle tõttu tunneb ta, et sa teda ei mõista. Sa teed sellega endale ainult kahju. 

 

 

"Sa oled ikka täielik loll!"

Loll, hull, napakas, haige, segane, põrunud, mõistuse kaotanud... Kui sina ka kasutad selliseid väljendeid, selleks, et oma kaaslast reaalsuses kahtlema panna, siis on parem, kui ta su kohe jalamaid maha jätaks. 

 

 

"Sa pole mind väärt."

Oo, diiva! Kust sina küll oled välja tulnud? Hea oleks, kui sa tuleksid nüüd maa peale tagasi oma unistustest ja teeksid silmad lahti. Kasutades sellist lauset, teed sa halba oma partneri enesehinnangule, kes hakkab oma väärtuses kahtlema ja võib lõpetad ka sellega, et hakkab kahtlema teie suhtes. Tänu sellele saad sa särada uhkes üksinduses. 

 

 

"Sa oled halb ema / isa"

Mis on paarisuhtes kõige tähtsam? Armastus, austus ja toetus. Sa ise ju ei taha, et mõnel sinu nõrkusehetkel su kaaslane seda ära kasutab ja sulle sama ütleb? Sellepärast ära tee sama ka oma kaaslasele, eriti siis, kui see puudutab teie last. Selline lause võib väga palju haiget teha.

 

 

 


"Sa oled liiga nõudlik"

Rõhutades seda, kui nõudlik su kaaslane on, teed sa talle selgeks, et miski tema juures sind häirib ja tema soovid ja vajadused pole sinu silmis olulised või on koormavaks. Katsu ennast natuke teistmoodi väljendada, öeldes näiteks : "Mul on tunne, et sa ootad minult liiga palju."

 


"Minuga on kõik korras, lõpeta see pärimine."

Kas tõesti on võimalik liiga palju küsida, kuidas teine inimene ennast tunneb? See, et keegi sinu ja sinu heaolu vastu huvi tunneb ja sinu pärast muretseb, et teda huvitab see, mida sa tunned ja mis sind rõhub, on üks ilusamaid märke armastusest. Vastates aga nii, näitad sa välja, et tema probleemid ja mured sind ka ei huvita. Ja ühel hetkel võib selline suhtumine muutuda problemaatiliseks. 

 


"Meie vahel on kõik läbi."

Tuulelipu mängimine on ohtlik. Ühel hetkel sa tahad, siis enam ei taha, siis ähvardad maha jätta aga lõpuks jääd ikkagi. Selliseid lauseid kasutades paned sa oma kaaslasele pähe mõtte, et võib-olla polegi mõtet sinuga jääda sellisel puhul ja ajad ta hoopis põgenema.


 

Kommentaare ei ole