{ads}

HIDE

Viimased

latest

Suur vanusevahe : mees 64-aastane, naine 43-aastane "Ma ei oleks uskunud, et meie kirjavahetus niimoodi lõppeb!"

foto : unsplash / Mark Timberlake      Maarika on 43-aastan...

foto : unsplash / Mark Timberlake

 

 

 Maarika on 43-aastane naine, kes on juba kuuendat aastat koos 64-aastase Erikuga. 

"Ma elasin ligi 10 aastat koos ühe mehega, kellega meil on ühine tütar kes elab oma isa juures. Meie lahkuminemise ajaks olin ma magistrikraadi omandamas ja mul oli vaja rohkem aega iseendale. Ma olin katsunud elada korralikku pereelu, see ei sobinud mulle. Ma tundsin, et ma ei olnud õnnelik. Ma sundisin ennast tegema asju ja elama sellist elu nagu teised aga ma olin iseennast selle kõige juures täiesti ära kaotanud. Ma katsusin teha nii hästi, kui võimalik ja andsin endast kõik, et teised tunneksid ennast hästi aga lõpuks ei tundnud ma ennast enam üldse ära. Kui ma Erikuga kokku sain, oli mu elus just see periood, kus ma hakkasin lõpuks ometi ennast paremini tundma. 

 

 

Erikuga sain ma kokku oma uurimistööd tehes oma magistritöö jaoks. Erik on kirjutanud raamatu sellest teemast, mille kohta ma uurimistööd kirjutasin. Ma lugesin selle raamatu läbi ja kuna mul tekkis lisaküsimusi selle kohta, siis ma võtsin temaga ühendust. Ma kirjutasin talle, et mulle väga meeldis see, kuidas ta seda teemat käsitles ja esitasin oma küsimused, mis mul olid tekkinud seoses sellega. Ma ei arvanud, et sellest saab alguse nii suur kirjavahetus, teistega, kellega ma olen ühendust võtnud, olime tavaliselt vahetanud ainult paar meili, mitte rohkem. 

Erikut huvitus minu uurimistöö, ta esitas selle kohta küsimusi. Mõned autorid suhtuvad sellistesse algajatesse nagu mina, teatud üleolevusega, aga Erik hakkas mulle kohe küsimusi esitama ühe või teise asja kohta, et teada saada, kuidas ma olin sellise järelduseni jõudnud. Mulle meeldis tema lähenemine, mulle meeldisid tema kirjad, mis olid alati sellised positiivsed ja motiveerivad. Tõsiselt. Ma hakkasin kohe ootama ta kirju. 

Ühel päeval siis me saime kokku. Mul oli asja just linna. Ma ei teadnud absoluutselt mitte midagi tema eraelust, mul polnud õrna aimugi on ta vallaline või abielus, me ei olnud seda teemat puudutanud. Aga ma tegin ettepaneku, et kui talle sobib, siis ma olen linnas ja saame kokku, et kui see muidugi tema elukaaslasele ka sobib. Ta vastas, et ta on üksik mees aga võib oma koeralt luba küsida. See ajas mind naerma aga ma pean tunnistama, et ma olin juba siis temast vaimustuses. 

 

 

Erik tuligi sel päeval koos oma koeraga. Sellel samal päeval oli mul selge, et tahan teda uuesti näha. Me rääkisime ikka mitu tundi järjest. Minu uurimistööst muidugi aga ka muudel teemadel, mis olid isiklikumat laadi. Erik on hästi sooja südamega mees, ma tundsin ennast temaga koos hästi. Ta paneb teisi ennast hästi tundma, temas on midagi erilist. Ma tundsin, et olen keegi, kui ma olin koos temaga, et ma olen naine ja tark naine. Ta inspireeris mind. Ta ei katsunud minuga flirtida, ta lihtsalt ongi selline hea inimene ja oskab teisi kiita, kui ta näeb, et nad on seda väärt. 

Me ei kolinud kohe kokku, mul oli just üks suhe seljataga ja mul oli tõesti vaja aega, et keskenduda oma tööle. Jah, ma olin kõrvuni armunud ja mul oli keegi, kes mind ootas aga ma ei tahtnud kaotada oma iseennast teist korda. Erik sai sellest täiesti aru ja oli mõistev. Niipea, kui ma olin oma tööga ühele poole saanud, kolisin ma tema juurde ja sellest ajast elame me koos. Mul on üks raamat just ilmumas, mis on kirjutatud tänu Eriku abile. Vanusevahe on midagi, millest me kunagi ei räägi, see pole meie jaoks tähtis. Võib-olla kunagi hiljem, kui Erik saab vanemaks ja kui terviseprobleemid teda vaevama hakkavad, praegu ei näe ma selles küll mingit probleemi. "

 

allikas : yahoo

 

Kommentaare ei ole