{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mürgine sõprussuhe - märgid, mis sellele viitavad

    Foto /unsplah / Abigail Keenan      Kui sa saad oma sõb...

 

 

Foto /unsplah / Abigail Keenan

 

 

 Kui sa saad oma sõbraga kokku, kas sa tunned end siis halvasti? Kui see nii on, siis võib tegemist olla mürgise sõprussuhtega. Vaata, millised märgid sellele viitavad ja kuidas selline suhe ära lõpetada.

Sõprus on osa elu väikestest (ja suurtest) rõõmudest. Sõpradega on hea jagada oma elu suuremaid ja väiksemaid sündmusi. Olla lihtsalt koos, tähistada, juua kohvi, rääkida telefonis tundide kaupa rääkides oma elust... Ja kogu selle aja jooksul seob teid sõprussuhe, mis on palju tugevam, kui elukaaslaste vaheline suhe, mis tugineb ainult eksklusiivsusel ja seksuaalsel külgetõmbel. Mõnikord aga juhtub, et see, keda sa pead oma sõbraks, ei ole hea inimene ja kogu teie suhe võtab hoopis teise pöörde. Seda iseloomustabki mürgine sõprussuhe.

 

 

 


Mis on mürgine sõprussuhe? 

See on suhe, kui inimene paneb sind end halvasti tundma, kui ta teeb sulle solvavaid märkusi, kui ta mängib sinuga. Kui ta on kade ja keelab sul teiste inimestega suhelda. Kui sa tunned end õnnetune. Ja kahjuks saad sa liiga hilja aru, et tegemist on mürgise suhtega. Kui peale sellise inimesega koos olemist tunned sa end halvasti ja tunned, et sa oled kaotanud kogu enesekindluse, siis võib-olla ei ole selle inimese kavatsused sinu vastu heasoovlikud. Sõber peaks aitama sul tundma end hästi, mitte tegema sind õnnetuks ja panema sind kannatama. Mürgine sõber aga mängib oma "sõbraga", teda huvitavad ainult materiaalsed asjad ja tema enda elu.


Millised märgid aitavad sellist inimest ära tunda? 

Kui sa räägid talle headest uudistest, kas ta tunneb rõõmu? Kas ta ütleb sulle tihti selliseid asju, mis sulle haiget teevad ja teeb sulle etteheiteid? Teie suhte alguses oli ta võib-olla teistsugune, ta kiitis sind ja tundus, nagu mõistaksite te teineteist. Ühel hetkel aga ta muutus sinu suhtes ja sellest ajast tunned sa end halvasti iga kord, kui sa temaga suhtled. Sa tunned end halvasti ka iga kord, kui pead temaga kokku saama. 






Sõprussuhe muutub mürgisest sellest hetkest, kui see tekitab sinus masendust ja paneb sind end halvasti tundma. Sa võib tunda end halvasti ilma, et sa teaksid selle põhjust. Sa võid end tunda nagu kannaksid sa rasket koormat oma seljas, peale seda, kui sa oled selle inimesega koos olnud. See on märgiks, et see inimene ei soovi sulle head. Lisaks sellele tekitab ta sinus süütunnet. Su on tunne, nagu ei suudaks sa kunagi olla tema ootuste tasemel, nagu ei tee sa kunagi midagi hästi. Ka need on märgid, et see suhe ei ole normaalne. Samuti võib su sõber olla energiavampiir, kes võtab ära kogu sinu energia ja kurnab su ära selle aja jooksul, mis te koos olete.


Kuidas sellisest suhtest vabaneda? 

Nii nagu igas suhtes, nii ka sõprussuhtes - kui sa ikka tunned, et midagi on valesti ja suhe selle inimesega paneb sind ennast halvasti tundma, siis põgene. Sa ei peaks tundma masendust, süütunnet, kurnatust ja kurbust inimesega, kes sulle head soovib. Mõtle selle üle järele. Kas sa tõesti tahad olla sellise inimesega? Mõne lähedase inimese abi võib sind aidata sellisel puhul paremini olukorda näha ja vaadata, mida edasi teha. Ning loomulikult võib sul vaja minna psühholoogi abi.

Kommentaare ei ole