{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa tead, et ämblik on kodus väga kasulik

Foto : unsplash / Robert Anasch   Kas sina ka kardad ämblikk...

Foto : unsplash / Robert Anasch

 

Kas sina ka kardad ämblikke? Tegelikult on ämblikud kodus lausa kasulikud ja kindlasti ei tohiks ämblikke tappa. Sest ämblikulistel on väga oluline roll täita looduses ja koduses ökosüsteemis. 

Me kaldume ikka arvama, et meie kodu on nii hästi isoleeritud, et välismaailm siia sisse ei pääse niisama lihtsalt. Tegelikult võib koduseinte vahelt leida mitmeid erinevaid ämblikeliike. Mõned on kogemata sinu koju sattunud, teised aga tulid lihtsalt uudistama. Mõnedele ämblikeliikidele lausa meeldib elada siseruumides, nad veedaksid terve oma elu hea meelega sinu kodus ja saaksid järglasi.

 

Ämblikulised on üldiselt sellised diskreetsed olevused ja ükski neist ämblikest, keda sina võid kohata, ei ole ohtlik ega agressiivne. Vastupidi, ämblikest võib sulle palju kasu olla, sest nad söövad näiteks parasiite ja mõned neist söövad teisi ämblikke. 

Isegi, kui ämblikud ise ei ole valivad oma toidu suhtes ja söövad kõiki putukaid, siis püüavad ämblikud kinni ka kahjulikke organisme ja selliseid haigusi levitavaid putukaid nagu sääski. 

 

Paljud inimesed kardavad ämblikke. Sest ämblik liigub nii kiiresti ja tekitab hirmu. Paljud ämblikuteadlased on aga oma hirmust üle saanud, hakates uurima ämblikuliste elu lähemalt. Kui nemad seda suudavad, siis võid sina ka. 

Kui sa aga tõesti ei suuda elada ämblikuga sama katuse all, siis katsu ta vähemalt kinni püüda ja viia loodusesse. Nii läheb ta otsima teist elukohta endale ja on ka edaspidi kasulik. 

Kui ämbliku nägemine pole sulle aga väga vastumeelne, siis elage rahulikult ühise katuse all edasi, sest ämblik ei tee sulle midagi halba. Ära tee ämblikule liiga.

 

Kommentaare ei ole