{ads}

HIDE

Viimased

latest

Vaata, mida teha, kui sind vaevab väsimus või stress

  Foto : unsplash /Rodrigo de Mendoza Väsimus ja stress on o...

 

Foto : unsplash /Rodrigo de Mendoza

Väsimus ja stress on omavahel tihedalt seotud. Sageli on selle põhjuseks unepuudus, halb toitumine, suitsetamine, depressioon, terviseprobleemid jne. Selle asemel aga, et hakata ravimeid võtma või teha nägu nagu oleks kõik korras, vaata järele millised looduslikud vahendid sind aidata võivad. 


Joo palderjaniteed

Palderjan aitab rahuneda ning uinuda paremini. Palderjani on ikka läbi aegade kasutud südame rahustamiseks ning närvipinge leevendamiseks. 


Käi saunas

Saun aitab lõõgastuda ja maha rahuneda. Kuum õhk aga aitab vabastada endorfiine, mis tagavad heaolutunde. Higistamine aitab aga kehal vabaneda mürkainetest. Saun on kõige parem vahend, mis aitab ära võtta närvipinget, stressi ja väsimust. 

 

 


Tee joogaharjutusi

Jooga on üha rohkem harrastajaid ja huvilisi kogunud enda ümber. Ja sellel on ka põhjus, sest jooga on mitte ainult kehale kasulik, vaid ka vaimule. Jooga aitab leevendada stressi, näha elu paremas valguses ning parandada hingamist. Samal ajal aitab jooga muuta sind enesekindlamaks ning parandab keskendumisvõimet. 

 

Mine värske õhu kätte kõndima

Mõnikord on kõige lihtsamad asjad kõige paremad. Mine jalutama värske õhu kätte, mine matkama loodusesse, kauni maastikupildi vaatlemine ise aitab parandada juba enesetunnet. Loodus mõjub alati rahustavalt, seda pole isegi vaja enam tõestada.

Ja kui sa tõesti ilma tõttu välja ei saa, siis mine kööki ja küpseta kooki, mille hea lõhn täidab kõik ruumid.

 

 

Turguta oma organismi ženšenn'i abil

Ženšenn'i juur aitab turgutada organismi väsimuse või nõrkuse korral, samal ajal stimuleerides keskendumisvõimet ning immuunsüsteemi. 

Valmista näiteks ženšeniteed, selle jaoks võta 2 gr ženšenijuuri ning pane tunniks ajaks tõmbama 150 ml kuuma vee sisse. 


Õpi vahet tegema era- ja tööelul

Stress käib ikka tööga kaasas. Kui sa ei taha aga, et stress hakkaks su elu liiga palju mõjutama, pead sa kindlat vahet tegema era- ja tööasjadel. 

Näiteks nädalavahetusel ja õhtuti peale tööpäeva lõppu ära mõtle hetkegi oma tööalastele probleemidele ja sellele, mida sa järgmisel päeval tegema pead. Ära loe oma meile ja ära katsu järgi uurida, kas kõik on ikka korras.


 

Kommentaare ei ole