{ads}

HIDE

Viimased

latest

Ühe uurimistöö järgi on need naised palju õnnelikumad, kes on koos endast noorema partneriga

foto : unsplash / Gift Habeshaw      Meie ühiskonnas ei vaa...

foto : unsplash / Gift Habeshaw

 

 

 Meie ühiskonnas ei vaadata üsna hea pilguga selle peale, kui paari vanusevahe on liiga suur. Üks värske uurimistöö aga tõestas, et need naised, kes on oma partnerist vanemad, on oma paarisuhtes palju õnnelikumad ja rahulolevamad. 

Kas nooremate meestega suhtlemine ongi naiste õnne võti? Kui tuntud kuulsused näitavad end sageli nooremate kaaslastega, siis tavaliselt on tegemist meestega. Kui aga naine käib endast noorema mehega, vaadatakse selle peale halva pilguga. Sellised naised saavad tihti kriitika osaliseks ja neid mõistetakse hukka.

 Harva, kui mõni katsub aga teada saada, kas sellised naised on tegelikult ka õnnelikud või mitte. Et seda välja selgitada, viidi hiljuti läbi värsked uurimistöö, mille tulemused avaldati väljaandes Psychology Today. Tulemustest selguski, et naised, kes suhtlevad endast nooremate meestega on palju rahulolevamad ja õnnelikumad, kui teised. 

 

 

Selle tulemuseni jõudmiseks uuris dr. Justin Lehmiller 200 heteroseksuaalse naise paarisuhet. Naised olid jaotatud kolme gruppi. Esimesse gruppi kuulusid naised, kes olid oma kaaslasest keskmiselt 22-aastat vanemad. Teise gruppi kuulusid naised, kes olid umbes 17-aastat nooremad oma mehest. Ja kolmandasse gruppi kuulusid need, kes olid enam-vähem sama vanad, kui elukaaslane. Tulemustest selgus, et need naised, kes olid oma kaaslasest vähemalt 10-aastat vanemad, olid palju rahulolevamad ja õnnelikumad oma elus, kui need naised, kes olid oma elukaaslasest nooremad ning need, kes olid sama vanad, kui nende elukaaslane. 

Nüüd, kus me seda teame, tuleb leida ka põhjus, mille pärast on oma kaaslasest vanemad naised oma paarisuhtes õnnelikumad. Uurimistöö autori sõnul võib see põhjus seisneda selles, et kui naine on mehest vanem, on mehe ja naise võrdõiguslikkus paremini tasakaalus. Ja see ongi võti, mis aitab mõlemal olla õnnelik.

 

Kommentaare ei ole