{ads}

HIDE

Viimased

latest

Teadlaste sõnul vastandid ei tõmbu, inimesed otsivad ikka endasarnaseid

foto : unsplash / freestocks      Sarnasus on see, mis hoia...

foto : unsplash / freestocks

 

 

 Sarnasus on see, mis hoiab paare koos teadlaste sõnul. Ameerika teadlased viisid läbi uuringu, et analüüsida levinud arvamust, mille järgi vastandid tõmbuvad. Teadlaste sõnul ei vasta see tõele, sest pikka aega koos olnud paarid on ikka ühel või teisel põhjusel sarnased millegi poolest.

Kas vastandid tõmbuvad või mitte, sellele küsimusele katsusid leida vastust ameerika teadlased oma uurimistöös, mille tulemused avaldati teadusliku väljaande Nature Human Behavior 31. augusti 2023. aasta numbris. Töö raames analüüsiti tuhandete paaride elu. 

Colorados asuva Boulder'i ülikooli meeskond jõudis järeldusele, et paaridel on alati mingi ühine joon, mis neid omavahel seob. 

Üldiselt oli selleks siduvaks jooneks kas siis poliitilised vaated, religioon, eluviisid, haridustase või siis hoopis alateadlikud valikud. Ainult 3% inimestest valisid endale kaaslaseks kellegi, kes oli nende vastand. Kui seni on levinud arvamus, et inimesed valivad endale partneri üsna juhuslikult, siis ei ole see hüpotees leidnud tõestust, tavaliselt valitakse ikka inimene,  kelle iseloomujooned on sarnased.

 

Kommentaare ei ole