{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mizoguchi meetod, mis aitab ainult 3 minutiga päevas heasse vormi saada

  F Foto : unsplash / krakenimages Võib-olla oled sina...

 F

Foto : unsplash / krakenimages

Võib-olla oled sina üks neist inimestest, kellel lihtsalt ei leidu aega selleks, et trenni teha ja liikuda? Pole midagi, jaapanlastel on selline hea võimlemisharjutuste sari, mille tegemiseks läheb vaja ainult 3 minutit päevas. See meetod aitab sul ennast heasse vormi saada ilma suuremate pingutustega. Ja on eriti kasulik neile, kes peavad oma töö tõttu pikka aega arvutite taga istuma. Tegemist on Mizoguchi meetodiga. 

Yoko Mizoguchi'lt ise on endine tantsijanna, kellest sai jooga ja pilatese õpetaja ning kes on koostanud lihtsate harjutuste seeria, inspireerituna tema enese kogemustest ning inimese anatoomia uuringutest. Sotsiaalmeedias on need harjutused levinud Hako Body tuning'u nime all. Tema koostatud harjutused aitavad saavutada paremat füüsilist vormi ning samuti vabastada oma pea üleliigsetest mõtetest ning parandada seega üldist enesetunnet. Harjutusi on kokku 5 (iga harjutus on mõeldud erinevale kehaosale : puusad, vaagnapõhjalihased, õlad, abaluude lihased, tuharad ja pahkluu) - iga harjutust tuleks sooritada 30 sekundi jooksul. 

 

 

Yoko Mizogouchi sõnul aitavad harjutused vabaneda seljavalust, maandada pingeid, tõsta elujõudu, tasakaalustada närvisüsteemi ning parandada seedimist. Aga see pole veel kõik, sest regulaarsel harjutamisel aitavad harjutused parandada ka hingamist, tugevdada immuunsussüsteemi ning parandada und.


Mizoguchi meetod : 5 harjutust


Tuharate peal edasi liikumine : Istu maha, jalad sirgelt ees, selg sirge. Ilma käte ja jalgade abita, katsu ainult tuharate abil edasi liikuda kõigutades end ühelt tuharalt teisele ja simuleerides kõndimist. Katsu liikuda edasi ja tagasi ilma puhkamata. Sa võid sooritada seda harjutust ka ristatud jalgadega (parem jalg vasakul ja seejärel vasak paremal). See harjutus parandab vaagnapõhja- ning puusade lihaseid.


Õlgade ringid : istu vaiba peale, soorita õlgadega ringe ühtepidi ja siis teistpidi. See harjutus aitab õlgade ja kaela piirkonda kogunenud pingeid maandada.

 

 


Abaluude ringid : heida pikali ning tõsta ühe õlga ülespoole ja siis jälle allapoole, ettepoole ning tahapoole. Ja seejärel keeruta tervet oma vasakut külge vasakult paremale.


Tuharate harjutused : heida pikali vaibale, aseta väike tennisepall ühe tuhara alla ja soorita puusaringe 30 sekundi jooksul. Seejärel korda teise küljega.


Pahkluu sirutus : Seda harjutust võib teha nii maas, kui tooli peal istudes. Siruta jalad ette välja ja painuta jalgu eestpoolt tahapoole 30 sekundi jooksul. See harjutus aitab pingete vastu pahkluu piirkonnas. Tähtis on ka selle harjutuse tegemise ajal õieti hingata ning hoida rindkere sirgelt, see parandab kudede hapnikuga varustamist.

 

Kommentaare ei ole