{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas muuta oma ainevahetust kiiremaks ja kaotada rutem kaalu peale 50. eluaastaid

  Foto : unsplash / Artem Beliaikin Kõik teavad seda, et van...

 

Foto : unsplash / Artem Beliaikin

Kõik teavad seda, et vanusega muutub kaalu kaotus palju raskemaks. Kui sa arvasid, et hormonaalsed muutused algavad koos menopausiga, siis sa eksid. Iga inimene on erinev ja selle tõttu ei tohi end kunagi kellegi teisega võrrelda dieeti pidades. Ja sa eksid samuti, kui sa arvad, et teatud vanusesse jõudes tuleb sul liigsetest kilodest vabanemiseks ennast näljutama hakata. Sest kui sa oma ainevahetuse eest ei hoolitse, siis tulevad kõik kaotatud kilod kohe tagasi, kui sa hakkad taas 'normaalselt' sööma. Ja ainevahetus muutub veelgi aeglasemaks. Aga ära muretse, sest alati leidub mingi võimalus, mis aitab sul oma eesmärke saavutada. Vaata, mida sa tegema pead.

 

 

Selle jaoks, et su ainevahetus toimiks nagu vaja, tuleb sul korralikult magada. See tähendab, et sa pead magama vähemalt 8 tundi, kui sa magad vähem, häirid sa sellega ainevahetuse tööd. Ka stressi tõttu hakkavad kilod ruttu kogunema, stress muudab ainevahetust aeglasemaks ning nii põletab su keha vähem kaloreid, kui tavaliselt. Sa pead leidma väljundi, kuidas maandada oma stressi. Ja otse loomulikult selleks, et ainevahetust kiiremaks muuta, tuleb sul hakata tervisesporti tegema. Sa ei pea hakkama tundide kaupa selle jaoks jõusaalis rassima, piisab headest harjutustest, et saada häid tulemusi. 

 

 

Ja kui sa tahad, et su ainevahetus põletaks rohkem kaloreid, pead sa tema eest eraldi hoolitsema hakkama. Selle jaoks pead sa piisavalt vett jooma. Vee joomine aitab muuta põhiainevahetust kiiremaks 3% võrra. Ja piira alkoholi tarbimist. Alkohol teeb paksuks ja aeglustab rasvade põletamist. Samuti ei tohiks hommikusööki vahele jätta. Muidu läheb sul kõht päeva peale tühjaks ja sa hakkad sööma ükskõik mida. Selleks, et ainevahetuse tööd kiiremaks muuta, söö selliseid toite, mis sisaldavad rohkelt kiudaineid ja valke. Sellised toidud aitavad muuta rasva lihaseks ning täidavad hästi kõhtu. Vältida tuleb aga töödeldud toite. Suhkur ja rasvased toidud teevad samuti paksuks. Selle jaoks, et ainevahetus töötaks võimalikult hästi, tuleb süüa mitmekesiselt ja tasakaalukalt, aeg-ajalt tuleb siiski end ka premeerida ja lubada midagi head!

 

Kommentaare ei ole