{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas kaotada kaalu peale 60. eluaastaid? 3 nippi, mis aitavad sul kiiresti vormi saada

Foto : unsplash / Joppe Spaa    Peale 60. eluaastaid ei ole ...

Foto : unsplash / Joppe Spaa

 

 Peale 60. eluaastaid ei ole enam nii lihtne kaalust alla saada nagu varem, aga samas ei ole see ka täiesti võimatu. Kui sa tahad, et sul oleks rohkem jõudu ja energiat ning saada ennast taas heasse vormi, siis vaata mida sa tegema pead. Igaüks leiab oma motivatsiooni selleks, kõige tähtsam on siiski, et kaalust alla saamine ei muutuks omaette kinnisideeks. Arvesse tuleb ka võtta seda, et vanuse kasvades hakkab lihasmass vähenema, mis omakorda muudab põhiainevahetuse veelgi aeglasemaks. Rasvad hakkavad ladestuma rohkem kõhu piirkonda. Kõhu piirkonna rasva kutsutakse vistseraalseks rasvaks, tegemist on kõige ohtlikuma rasvatüübiga, millest on ka kõige raskem lahti saada. Kuidas kaotada kaalu peale 60. eluaastaid? 

Alustame sellest, et arvutame välja kehamassiindeksi. Ãœle 60. aastaste inimeste soovitatav kehamassiindeks on 21 - 25 ühikut. Ãœlekaalulisuse puhul jääb see mõõt 25 - 30 ühiku vahele. Ãœle 30 ühiku on tegemist juba rasvumisega. Selleks, et selles vanuses kaalust alla saada, tuleb muuta oma toitumist ning teha regulaarselt sporti. 

 


Valgud, juust ja kala

Isegi, kui 60. eluaastates ei ole kerge enam lisakilodest vabaneda, siis õige toitumine võib aidata sul eesmärki saavutada. Näiteks peaksid sa rohkem taimse ja loomse päritoluga valgurikkaid toite sööma hakkama. Teatud vanusesse jõudes ei ole organismil enam nii lihtne valku omastada ja see aitaks sul puudujääke kompenseerida. Seega söö liha ja kala ning mune iga toidukorra kõrvale. Ka läätsed ja oad aitavad sul kaalust alla saada. Sellele lisa 2 piimatoodet päevas ning sa oledki õigel teel. 

Juustu võiksid sa süüa kord päevas. Juust sisaldab kalitsumi ning valku ja hoiab osteoporoosi eest. Ära unusta süüa ka rasvast kala 2 korda nädalas, sest kalas leiduvad rasvhapped on kasulikud mälu heaks ja hoiavad südame tervist. 


Tee sporti

Sa võiksid teha näiteks kepikõndi, nii paned sa tööle kõik lihased ilma end üle koormamata. Ka jõuharjutused on soovitatud, tingimusel, et sa end ära ei kurna. Vesiaeroobika on väga kasulik, samuti ka jooga, mis aitab parandada rühti. Lisaks sellele aitab füüsiline aktiivsus rakkude vananemist pidurdada.

Just selle tõttu paistavad paljud sportlased palju nooremad oma tegelikust vanusest. Spordi tegemine ja liikumine üldse stimuleerivad aju tegevust ning parandavad tasakaalu. 

 

 


Proovi tsitrulliini

Tsitrulliin on arbuusis leiduv aminohape, mis osaleb lihaskiudude ehitamises ning mis osaleb ainevahetuse juures. Tsitrulliin aitab kaalust alla saada. Mingi imevahendiga muidugi tegu ei ole, pigem on tegemist toidulisandiga, mis aitab parandada organismi füüsilist vormi. See toidulisand aitab reguleerida ja parandada lihaste vereringet. Tsitrulliin aitab ka väsimuse vastu ja aitab parandada sportlikku vormi. Tsitrulliin aitab samuti pearingluse vastu, mis treeningu ajal kipub tekkima. 

Tsitrulliini ei soovitata maksa- ega neeruhaiguse puhul. Pea nõu arstiga enne toidulisandite võtmist. 


 

Kommentaare ei ole