{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kui usaldust enam ei ole : kuidas andestada ja edasi elada peale petmist?

foto : unsplash / Jonathan Becerra      Usaldus on iga  suh...

foto : unsplash / Jonathan Becerra

 

 

 Usaldus on iga  suhte alus, kas usaldust saab aga taastada, kui suhtes on olnud petmist? 

Usaldus on iga normaalse suhte alus. Usaldus on tähendab turvatunnet, lojaalsust ja teadmist, et sa võid teise inimese peale loota ükskõik, mis olukorras. Mis aga juhtub, kui usaldus saab rikutud näiteks peale petmist? Tee, mis viib andestamiseni ja oma südamehaava terveks ravimiseni, on pikk ja okkaline, täis ebakindlust, erinevaid emotsioone ja vastuseta küsimusi. 


Petmise mõju

Truudusetus on midagi enamat lihtsast kehalisest või emotsionaalsest petmisest. Truudusetus on ilmselge märk, et midagi oli suhtes valesti, midagi, mis enam ei toiminud. See, kelle tundeid reedetakse, tunneb viha, kurbust, segadust, arusaamatust ja soovi mõista. See valik, kas anda andeks või mitte, on väga isiklik.

 

 

 


5 tähtsat küsimust

Truudusetuse puhul on tähtis leida vastu järgnevatele küsimustele, mis aitavad sul oma emotsioone paremini lahti harutada.


Millised erinevusi sa oma kaaslase käitumises märkasid viimasel ajal? 

Enne, kui sa midagi otsustad, tuleb sul mõtelda oma suhte viimaste aegade peale. Kas teie omavaheline suhe oli samasugune nagu alati? Kas te olite teineteise jaoks olemas nagu varem? Kas üks teist oli hakanud tasapisi eemalduma, kas siis füüsiliselt või emotsionaalselt? Selle välja selgitamine aitab sul paremini mõista, mis viis truudusetuseni.


Kas teie suhtes oli väliseid pingeid (töö, sugulased, raha)?

Kõikidel paaridel tuleb ette probleeme. Selleks võib olla ametialane stress, rahaprobleemid või peresisesed arusaamatused. Kõik sellised pinged võivad aga avaldada negatiivset mõju omavahelisele suhtele. Sellepärast on tähtis välja selgitada, kas need tegurid oleksid võinud mingil määral viia selle olukorrani, mis tekkis.

 

 

 


Millised olid su tunded enne petmist ja millised on peale petmist? 

Kuidas truudusetus su tundeid oma kaaslase vastu muutis? Mida sa tunned? Tunned sa viha ja pettumust? Või suudad sa näha kaugemale petmisest ja mõistad, mis ajendas su kaaslast sind petma? Vastused sellele küsimusele aitavad sul välja selgitada, kas sa suudad talle andestada või mitte.


Mis oli peamiseks põhjuseks, mille pärast su kaaslane sind pettis? 

Suhtlemine on võti, mis aitab teil omavahel asju lahti selgitada. Räägi oma kaaslasega sellest, katsu mõista, mis teda ajendas sind petma, jagage oma tundeid. Isegi, kui see võib teha haiget ja olla valus, aitab see sinul teadvustada seda, mida sa edasi tegema pead.


Truudusetus ei ole ainult reetmine, see on märk sellest, et suhtes oli midagi korras ära. Otsust andeks anda või mitte ei ole kerge langetada, igas paarisuhe erineb selles suhtes. Usaldust on võimalik taastada, kui sa oled valmis selle nimel piisavalt pingutama.

Kommentaare ei ole