{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas eksi asjad tuleks alles hoida?

foto : unsplash / Annie Spratt      Neil asjadel on emotsio...

foto : unsplash / Annie Spratt

 

 

 Neil asjadel on emotsionaalne väärtus. Need asjad tuletavad sulle meelde mälestusi, mis on seotud selle inimesega ja sellepärast ei taha sa neist loobuda. On see hea või halb idee, kui sa oled otsustanud need asjad alles hoida? 

 

Ãœhel päeval jäi ta sinu juurde ööseks. Kolmandal korral tõi ta oma hambaharja ja jättis selle sinu vannituppa. Ta hakkas kasutama sinu punast tassi, mis talle kõige rohkem meeldis. Ja sinist rätikut, mille sa andsid tema kasutusse. Ta tegi sulle kingitusi, millel oli rohkem emotsionaalset, kui rahalist väärtust. Siis otsustasite te kokku kolida. Kui aga teie lugu läbi sai ja sa üksi jäid, oli su ümber palju asju, mis sulle teda igal sammul meelde tuletasid. 

 

 

 


Miks hoida oma eksi asju alles?

35-aastane Gerli tunnistab, et ta on hoidnud alles oma eksi kingitus võtmehoidja: "Ma ei ole näinud mõtet, miks seda minema visata ja isegi, kui see paneb mind mõnikord tema peale mõtlema, siis on see võtmehoidja ka märgiks, et meie vahel oli midagi."

Esemetel, mis meid ümbritsevad kodus ja mida me kasutame oma igapäevases elus, ei ole ainult dekoratiivne väärtus. Tegemist on rohkem asjadega, mis tuletavad meelde nii meile, kui ka kõikidele teistele seda, kes me oleme, milline on meie elu praegu ja milline on ta olnud varem. Täiesti tavaline teatripilet võib tuua mõnele inimesele meelde hulga mälestusi, see on sentimentaalne väärtus ehkki tegelikkuses on tegemist lihtsa paberitükiga. Kõik need esemed on täis mälestusi ja tuletavad meelde seda suhet, mis sul oli just selle inimesega. Sellepärast ongi mõnikord nii raske loobuda neist asjadest.

 

 

 

 

Võta aega ja ela omas rütmis

Vaadata üle, mis tuleks ära visata, ei olegi nii kerge. Sellepärast tulebki seda teha tasapisi, omas rütmis. Võtta aega. 30-aastane Merit räägib omadest kogemustest : " Mul on ikka veel alles see särk, millega mu eks magas ja mida ta maratonil oli kandnud kunagi. Tegemist on täiesti kulunud särgiga, millel pole mitte mingit väärtust enam. Aga ma ei taha seda ära visata. Ma hoian seda särki padja all, kui ma magan.". Meriti suhe sai läbi alles kuu aega tagasi, tekitades tühjuse noore naise südames, see särk aitab tal aga mingil määral tunda ennast paremini. Samal ajal saab Merit aru, et varem või hiljem peab ta oma eluga edasi minema, sest praegu elab ta liiga palju mälestustes ja mõtleb aja peale, millal ta oli õnnelik. Imelikul kombel teeb see talle natuke head. 27-aastane Silvia vaatab tihti oma eksi pilte ja kohvi juues võtab alati eksi tassi. Iga kord teeb see talle haiget ja ometi ei oska ta muidu. 

 

 

 

 

Hoia alles ainult see, mis toob sulle häid mälestusi meelde

Kõike ei tohiks siiski alles hoida. Hoia alles ainult see, mis paneb sind naeratama ja hoolimata eseme rahalisest väärtusest. Näiteks see, kui sa hoiad alles teie esimese ühise kontserdi pileti või mõne tema riideeseme, võib olla hea, kui sa sellest loobuda ei taha. Helena aga otsustas kõik ära visata, olenemata sellest, kas asi tuletas talle meelde häid või halbu mälestusi. Nädal peale lahkuminekut viskas ta kõik prügikasti, mis talle eksi meelde tuletas. Ta tahtis oma eluga edasi minna. 

Peale lahkuminekut tunneb inimene kas kergendust ja selle tõttu viskab ta hea meelega kõik ära, mis tuletab talle meelde minevikku või tunneb ta kurbust ja selle tõttu tuletab iga asi talle meelde eksi : ühine laul, kohvik, parfüüm jne. Keiti pakkis alguses kõik oma eksi asjad kokku ja pani karpi ära: küünlad, kingitused, kirjad. Ta ei tahtnud kõike seda ära visata nagu poleks midagi olnud. Isegi, kui nad läksid lahku Keiti soovil, sest mees oli teda petnud, siis peale kõiki neid kooseluaastaid tahtis Keiti hoida ja kaitsta vähemalt mälestusi, mis olid osa tema elust. 

Kommentaare ei ole