{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kaassõltuvus paarisuhtes

foto : pexels / Liza Summer      Kaassõltuvussuhtes sõltuta...

foto : pexels / Liza Summer

 

 

 Kaassõltuvussuhtes sõltutakse tihti teise inimese õnnest ja heakskiidust. Erinevalt sõltuvussuhtest on kaassõltuvussuhe natuke keerulisem. Millised märgid viitavad kaassõltuvussuhtele?


1. Üks kaaslastest mõtleb kogu aeg, mida teine teeb, mida teine mõtleb ja tunneb

Kui sa tahad lahendada kõiki oma kaaslase probleeme, teda toetada, muuta ta elu kergemaks ja kardad samal ajal, et kui sa tema eest kõike tehtud ei saa, siis ei tunne ta end hästi. See tekitab sinus endas süütunnet. 


2. Teie suhe on tasakaalust väljas

Sina oled see, kes hoiab teie suhet normaalsena, sina otsid võimalusi, kuidas teie suhet "toita" (läbi suhtlemise, sotsiaalse ja kultuurse elu) ja sina hoolitsed majandusliku külje eest. Teine inimene on teie suhte "nõrgem" külg, temal nagu ei vea kunagi, tal ei õnnestu asjad nii hästi, kui sinul, tema ei oska, temast ei saa keegi kunagi aru... Sul on vabandus kõigele olemas.

 

3. Sa ohverdad oma elu, et teda õnnelikuks teha

Sul ei ole millestki kahju. Aeg, raha, toetus, huumorimeel, energia, tervis, sõbrad... Sa oled kõigeks valmis, et teine tunneks end hästi ja et teie suhe toimiks. 

 

 

 


4. Sa pead nagu munakoorte peal kõndima

Et mitte oma partneri tundeid riivata või teda ärritada või et ta peaks sinus pettuma. Sa katsud teda kogu aeg kaasata, uurid järele, mis talle rõõmu valmistaks, mis teda maha rahustaks, mida ta tunneb, kuidas ta tuju on ja millised on tema soovid. See ongi sinu kompassiks. Et konflikte ära hoida, hoiad sa suu kinni kõige suhtes, mis võiksid erimeelsusi ja lahkarvamusi tekitada ning oled valmis tema seisukohta omaks võtma ning toetama selleks, et kodurahu hoida. 


5. Sa tahad leida tema probleemidele lahendusi ja aidata teda

Nii muutud sa tema jaoks vajalikumaks ja tema elus tähtsamaks.


6. Sa hoolitsed kõige ja kõigi eest

Sinu enda soovid ja vajadused ei ole nii tähtsad, kui tema omad. Sina oled see, kes on valmis alati aitama või võtma enda kaela mõne raskema töö, et teise elu kergemaks muuta. Tema sinu pärast nii suuri ohverdusi ei too. Sa oled ise õpetanud ta nii välja. Aja jooksul on ta unustanud, et ka tema võiks sind aidata. 

 

 

 


7. Sa ei hoolitse enda eest

Sul on alati mõni hea vabandus : sul ei ole aega, raha ega võimalusi selleks. Sul on alati mingi põhjus, miks mitte enda eest hoolitseda, miks sa ei leia puhkamiseks aega või miks sa ei saa mingi huviringiga liituda, mis sulle huvi pakuks. Ja kui selline asi peakski aset juhtuma, et sa midagi teed iseenda jaoks, tunned sa end süüdi, see tekitab sinus ebamugavust, sest sa ei ole sellega harjunud. 


8. Sa pead vastu, hoolimata teise halvast käitumisest

Halva käitumise all räägime me füüsilisest, emotsionaalsest või psühholoogilisest halvast kohtlemisest. Sa leiad ikka mõne vabanduse, miks su kaaslane kohtles sind natuke halvasti või väga halvasti. Ta on nii nõrk inimene, tal on väga raske elu olnud, palju probleeme või ta lihtsalt ei oska. Sa oled üldse harjunud teda kogu aeg välja vabandama. Sa oled harjunud ka vabandama tema ees, et sa oled olnud ebaõiglane tema vastu, teda alusetult süüdistanud, tema tundeid riivanud, tema vastu ebaviisakalt käitunud, talle haiget teinud. 


9. Sa kardad üle kõige, et ta...

sind maha jätab või sinu kohta midagi halba ütleb.


10. Sa oled tihti närviline kõikide nende pingete, stressi ja väsimuse tõttu

Sa võid ärrituda mitte millegi pärast ja puhkeda nutma täiesti tühistel põhjustel.


 Kodusedlood © 2023 Sisu kopeerimine keelatud!

Kommentaare ei ole