{ads}

HIDE

Viimased

latest

Horoskoop : milline sina olid lapsena vastavalt oma tähemärgile?

foto : unsplash / Ramin Talebi      Ütle, millises tähtkuju...

foto : unsplash / Ramin Talebi

 

 

 Ütle, millises tähtkujus sa sündinud oled ja meie ütleme sulle, milline sa olid lapsena. Ja milline sa ilmelt ikka veel oled, kui päris aus olla. 


JÄÄR 

Väike Jäär ei püsinud pudelis ka paigal ja jõudis igale poole. Ta ei kartnud mitte midagi ega tundnud hirmu. Mida kõrgemale oli vaja ronida, mida ohtlikum see tundus, mida rohkem talle seda keelati, seda parem ja ahvatlevam kõik oli. Talle meeldib riskida. Ta on iseseisev ja sõltumatu laps. Ta tahab alati kõike ise teha ja otsustada. Selle tõttu tekib tal probleeme teiste lastega, kes ei ole nõus sellega, et väike Jäär kõike otsustab ja juhtimise enda peale võtab. Jäär tahab teha aga kõike oma tahtmise järgi. Tõenäoliselt on temast praegu saanud ettevõtja. 


SÕNN

Kas keegi kujutab ette väikest Sõnni ronimas puude otsas? Ei kujuta. Aga rannas peesitamas küll. Väikesele Sõnnile meeldis palju igasuguseid asju koguda. Mererannas kogus ta värvilisi kivikesi, kodus kogus ta marke. Lisaks oli tal suur kogu huvitavaid raamatuid. Aga mitte kunagi ei luba ta kellelgi oma asju puutuda. Veelgi vähem laenab ta neid välja. Väike Sõnn on lisaks ka suur maiasmokk, niipea, kui sa selja keerab, sööb ta kõik su kommid ära. Lisaks on ta natuke kangekaelne ja teeb alati oma tahtmist hoolimata sellest, mida sa talle ka ei ütle. 


KAKSIKUD

Tema on kogu aeg millegagi ametis. Kaugelt on kuulda, kui ta tuleb, sest ta räägib vahetpidamata. Niipea, kui ta rääkima õppis, sai ta aru, kui oluline see on. Ja sellest asjast lobiseb ta lakkamatult. Ta on tõeline jutupaunik, keda õpetaja kogu aeg peab korrale kutsuma ja kes ei suuda vahetundi ära oodata, et saaks lõpuks ometi segamatult rääkida. Ta tunneb kõige vastu huvi, tal on raske keskenduda ainult ühele asjale. Ilmselt selle tõttu tema toas valitsebki nii suur segadus. 

 

 


VÄHK

Nagu ta seda ise oma vanematele täie südamerahuga räägib, nuttis väike Vähike oma sündimise ajal ja ilmselt lahkub ta ka kunagi nuttes sellest maailmast. Kohe maast  madalast saadik saadab Vähikest midagi dramaatilist. Selle tõttu näeb ta tähenduslikke unenägusid. Tema elus juhtub alati midagi. Kuna ta ei ole eriti loominguline, otsib ta maiustamise kaudu lohutust. Ta sööb rohkem komme, kui teised lapsed. Kui ta saab teada, et keegi on küpsetanud kooki ilma temale sellest rääkimata ja ilma, et ta oleks saanud tainast maitsta, ei räägi ta selle inimesega terve päeva. Magusa söömine trööstib teda, kui ta tunneb, et keegi on talle halvasti öelnud ehkki tegelikult see nii ilmselt ei ole. Ta solvub iga asja peale ja kui ta on solvunud, siis ta mossitab. Kõikide piltide peal, mis temast lapsena on tehtud, on tal punased silmad nutmisest.


LÕVI

Juba lapsena unistas ta kuulsusest. Ta tahtis saada suureks staariks ning õppis sellepärast tantsima ja laulma peegli ees. Tema tuba oli täis kuulsate lauljate ja näitlejate postereid. Ta oli hästi loominguline laps. Jõuludeks tahtis ta mikrofoni ja karaoke komplekti. Ta oli lõbus ja tore laps, kes oskas hästi teiste meelt lahutada. Kaotada talle ainult ei meeldinud, kui ta kaotas, siis võis ta vihastada nii, et maa must, süüdistades sind sohi tegemises.


NEITSI

Väike Neitsi kuulas vaikselt, kuidas vanaema rääkis talle tundide kaupa oma reumaprobleemidest ja halbadest naabritest ilma, et ta kunagi oleks ära väsinud. Väike Neitsi oli veelgi tublim - ta masseeris vanaema kaela ja pani talle rätiku õlgadele. Tõtt tunnistades tuleb öelda, et väike Neitsi oli oma vanuse kohta palju targem. Talle meeldis teisi aidata nii palju, kui võimalik. Ta oli täpne ja hoolikas laps, kelle vanemad ei pidanud talle kogu aeg uusi asju ostma, sest hoidis oma asju ja käis sama ranitsa ja pinaliga 10. aastat. Ta mõistis hukka oma klassikaaslased, kes loopisid oma asju vahetunni ajal. Ta oli õpihimuline ja tal olid vihikud täis igasuguste väljalõigetega huvialade kohta, mis teda huvitasid. Kõik muidugi tähestikulises järjestuses. Kui sa aga julgesid puutuda tema asju, võis see temas vallandada tõelise vihahoo. 

 

 


KAALUD

Tema oli lapsena hästi lahe ja tore. See, kellele alati saadeti tunni ajal salaja sõnumeid kokkukeeratud paberitükkidega. Tema oskas kõigiga hästi läbi saada. Teda kutsuti kõikidele sünnipäevadele ja mitte keegi ei jätnud tema sünnipäevale minemata. Tema oli kohtunik kõikides mängudes ja teadis kõige paremini, kuidas omavahelisi konflikte lahendada. Kuna ta oli hästi loominguline, joonistas ta palju ja üsna valimatult : mõnikord seina peale. Ta oli alati esimene, kes tõstis käe, et mõnes näitemängus osaleda. Ta hoolitses palju oma välimuse eest. Riideid oli tal alati hästi palju. Sellepärast näebki ta igal klassipildil nii hea välja. 


SKORPION

Väikese Skorpioni vanemad ei teadnud kunagi, kus nende võsuke on, sest väike Skorpion peitis end enamiku ajast. See oli tema lemmik tegevus. Ta peitis end kappi, puu otsa, keldrisse, karbi sisse - kuhu aga juhtus ja kuhu ta sisse mahtus. Ta tahtis rahu ja vaikust ega kartnud midagi. Ta oli rahulik laps ning eelistas palju rohkem veeta aega täiskasvanud inimestega selle asemel, et lastega mängida. Talle ei meeldinud lapsed ehkki ta ise oli laps. Väike Skorpion oli väga tundlik ja loominguline, talle meeldis oma nurgas õppida ja midagi nokitseda. Mõnikord, kui ta kohtus mõne teise lapsega, kellel olid imelikud hobid, tundis ta kohe suurt äratundmisrõõmu. 


AMBUR

"Aga mille jaoks seda kasutatakse?", "Kuidas see käima käib? ", "Mis selle asjaga teha saab? ", "Mis juhtub, kui ma sellele nupule vajutan? " - see oli see, mida väikese Amburi vanemad hommikust õhtuni kuulma pidid. Nad pidid väga tugevad inimesed olema, samuti väikese Amburi õpetajad. Kõige rohkem kasutas ta sõna: MIKS. Ta tahtis kõike teada. Ja kui täiskasvanud tunnistasid, et nad ei tea, siis hakkas väike Ambur kahtlema nende autoritaarsuses. Väike Ambur ei olnud nii suur tuulepea nagu väike Jäär aga seigelda meeldis talle küll. Ükskõik millise seiklusega siis ka tegu ei olnud, kõige tähtsam tema jaoks oli, et see oleks midagi, mida tal pole lubatud teha. Ta jõudis tihti koju lõhkiste põlvede ja üleni mudasena ise kinnitades rõõmsalt, et ta tuli otse koolist. 

 

 


KALJUKITS

Väike Kaljukits oli ambitsioonikas, varakult oli ta juba mõistnud, kui suur tähtsus on meie ühiskonnas tööl ja rahal. Harva kulutas ta oma säästusid, tema hoiupõrsas seisis puutumata, sest tal olid oma rahaga omad plaanid. Kõik oma kulutused märkis ta aga üles ruudulisse vihikusse. Lisaks ei unustanud ta oma vanematele meelde tuletada, et eurole üleminek ei vabasta neid talle taskuraha andmisest. Väike Kaljukits teadis, mida ta tahab. Ta õppis juba maast madalast monopoly mängima. Ta on hoolas ja korralik ega jäta kunagi oma asju vedelema. Ta koristab juba samal päeval oma toa ära, et saaks järgmisel päeval teiste lastega mängima minna. Mängimise all mõtles ta aga seda, et läheb raamatukokku ja laenab raamatu: "Kuidas 9-aastaselt ettevõtjaks saada."


VEEVALAJA

"See on ebaaus! ", "Sa ei tohi seda teha". Väike Veevalaja on kogu aeg oma õiguste eest väljas. Autoritaarsus ei meeldi talle, ta astub selle vastu välja. Täiskasvanud inimestele tuletab ta meelde nende vigu ja eksimusi. Ta on juba üritanud kutsunud oma klassikaaslasi ülestõusule range koolikorra vastu. Hoolimata sellest, et see läbi ei läinud ja tema ise suure noomituse sai, ei jätnud ta ütlemata, mis tal südamel oli ja luges ette kõik vead koolisüsteemis. Ta võib kanda väiksena täiskasvanute päikeseprille lihtsalt sellepärast, et talle meeldib. Mis siis, et prillid on suuremad, kui tema ise. Teda huvitab kõik, mis puudutab tulevikku ja universumit, tema suurim soov on kohtuda tulnukatega. Talle meeldis väga salatoimikuid vaadata.


KALAD

Tema unustas alati oma matemaatika kodutööd tegemata, selle asemel ta luuletas. Ta elas omas mullis ja oli tihti hajevil. Reeglid ei puudutanud teda, ta tegi ikka oma tahtmist. Ta toitis tuvisid hoovis leidis, et loomade vastu tuleb olla hea. Ta oli tundlik ja heatahtlik, andis alati kõik oma kommid ära, kui nägi mõnda last nutmas. Ta tahtis kõiki kodutuid kasse endale võtta. Tal oli hästi palju mänguasju, mida ta kogu aeg igale poole unustas.

 

Kommentaare ei ole