{ads}

HIDE

Viimased

latest

7 soovitust, kuidas vähendada stressi oma elus

  foto : unsplash / Kinga Howard   Tervislik eluviis aitab ...

 

foto : unsplash / Kinga Howard

 

Tervislik eluviis aitab mitmete hädade vastu. Teaduslike uuringute järgi selgub isegi, et tervislik eluviis aitab hoida vaimset tervist ja võidelda depressiooni vastu, vähendades depressiooni langemise riski 57% võrra. Cambridge' Ülikooli neuropsühholoogia professor Barbara J. Sahakian tõi välja seitse soovitust, mis aitavad muuta oma eluviise paremaks ja vähendada sellega depressiooni riski. 


Maga piisavalt

Tuleb valvata, et sa magad piisavalt. Unepuudus tekitab stressi, närvilisust ja ärritatavust. Keha hakkab tootma unehormooni melatoniini päeva lõpus organismi reguleerimiseks. Magamise ajal toodab keha aga heaou- ja motivatsiooni hormoone melatoniini ja serotoniini. Kui nende hormoonide kogus väheneb, mõjutab see kohe inimese tuju, samuti und, söögiisu, toitumisharjumusi ja emotsionaalsust. Kõige selle tõttu on risk negatiivsuse nõiaringi sattumiseks suurem. 

Uuringu tulemuse järgi aitab piisav magamine piirata depressiooni riski. 


Suitseta vähem

Ka suitsetamine mõjutab seda, kui närviline inimene on. Tegemist on tõelise nõiaringiga. Inimene arvab, et ta peab suitsetama, sest ta on närviline ja et suitsetamine aitab tal maha rahuneda aga tegelikult on see enesepettus. Suitsetamisest loobumine aitab hoida ära tujumuutusi ning piirata depressiooni riski. 

 

 

 


Tervislik toitumine

Tervislik ja tasakaalukas toitumine on selline, mis tagab kehale ja ajule kõik vajalikud toitained. Korralik toit on tervisliku eluviisi osa. Selleks, et muuta oma toitumist paremaks, tuleks pidada nõu toitumisspetsialistidega. 


Tee sporti regulaarselt

Ka regulaarne spordi tegemine aitab hoida eluviise tervislikuna, kaitstes samuti vaimset tervist. Soovitatav on teha sporti vähemalt kaks korda nädalas. 


Ära istu liiga palju

Inimene, kes istub liiga palju, on ka palju üksi. Nii tekib huvipuudus kõige muu vastu, see on aga esimene märk depressioonist. Üksi olemisest saab aga nõiaring, sest teised kaotavad jälle sinu vastu huvi, kuna nad sind kunagi ei näe. 


Hoia oma suhteid

Hoia oma suhteid lähedastega, nendega, kes on sulle kallid. Näiteks kord nädalas katsu leida aega teiste jaoks. Tehke midagi koos, näiteks sporti või midagi muud, mis teile huvi pakub. Nii on teil ühised huvialad. 


Piira alkoholi tarbimist

Liigne alkoholi tarbimine rikub nii vaimset, kui füüsilist tervist.

Kommentaare ei ole