{ads}

HIDE

Viimased

latest

10 nippi, kuidas kaotada 2-3 kg

  Foto : unsplash / engin akyurt Selleks, et kaalu kaotada, ...

 

Foto : unsplash / engin akyurt

Selleks, et kaalu kaotada, tuleb kulutada rohkem energiat või siis süüa vähem. Selleks, et kaotada 2 - 3 kg, tuleb luua sisse väikeseid muutuseid oma igapäevases elus. Ja leppida sellega, et iga asi võtab aega, et kaalu jälgimise protsess võibki olla pikk ja et alati ei ole võimalik saavutada soovitud eesmärki paari nädalaga. 


1. Söö kõht täis

Sul ei ole enam kõht tühi? Siis ära sunni end taldrikut tühjendama. Võta endale eesmärgiks õppida oma keha kuulama. Ja samuti õpi vahet tegema sellel, kui su kõht on tühi või täis. Konkreetselt öeldes tähendab see seda, et ära söö enne, kui su kõht on tõesti tühi (sa ei pea sööma lõuna ajal lihtsalt sellepärast, et söögiaeg on käes) ja kui sa tunned, et kõht on täis, siis tõuse lauast. 


2. Unusta ära liiga suured toiduportsud

Sa pead õppima vähem sööma. Ja selle jaoks on mitmeid erinevaid nippe olemas: ära tõsta potti ega salatikaussi lauale toiduga, muidu võib juhtuda, et sa tõstad endale veel ja veel. Või siis söö lihtsalt väikese taldriku pealt. 


3. Joo vähemalt 1,5 liitrit vett päevas

Sest su organism vajab vedelikku ja mitte ükskõik millist, vaid vett. Vee joomine aitab kaalust alla saada. 

 

 


4. Ära unusta seda, mis sulle maitseb

Selliseid toite, mis sulle maitsevad. Maiustused, vorstitooted... Isegi, kui nad sisaldavad liiga palju suhkrut ja rasva, ei ole sul vaja neist täiesti loobuda. Nii ei teki sul ka pettumust. Nädalas üks kord tee selline päev, mille jooksul sa sööd seda, mida sa tahad ja mille järele isu tekib. 


5. Tuld kaloritele!

Tänapäeval me teame, et füüsiline aktiivsus ja liikumine on täpselt sama tähtsad, kui dieet ise. Seega pead sa hakkama rohkem liikuma ja oma kaloreid põletama. Ära muretse, sest see ei tähenda nagu peaksid sa minema maratoni jooksma. Mine näiteks loodusesse kõndima või tee võimlemisharjutusi iga päev.


6. Näksi tervislikult

Sest vahepalad ei ole ainult lastele. Lõuna ja õhtusöögi vahel võib kõht ikka tühjaks minna. Aga hea oleks, kui sa ei sööks ükskõik mida. Eelista tervislikke vahepalasid (puuvili, täisteraviljatooted või lahja kohupiim).


7. Õhtuti söö aga midagi lahjat ja kerget

Sest õhtul söödud kalorid lähevad otsemat teed pidi rasvaks. Öösel su keha ju puhkab ja kulutab kõige vähem kaloreid, ainult niipalju, kui on vaja hingamiseks või unenägude nägemiseks näiteks. Kui sa sööd õhtul liiga palju ja liiga rammusat toitu, siis ei põleta su keha neid kaloreid magamise ajal ära ja see ladestub rasvaks. Seega hoia meeles, et lõuna ajal söö palju, õhtusel ajal eelista aga lahjat ja kerget toitu.

 

 


8. Mõtle iseendale ja ongi kõik

Selleks, et end paremini tunda, ei pea sa ootama, kuni oled oma liigsetest kilodest lahti saanud. Mine massaaži, tee midagi, mis aitaks sul end hästi tunda. Ja mis aitaks sul olla enesekindlam. 


9. Ole ettevaatlik alkoholi ja maiustustega

Sest pole midagi hullemat, kui kalorid vedelas kujus. Meeldetuletuseks: väike klaas veini (100 ml) + 70 kalorit. Purk karastusjooki = 140 kalorit. Kokteil = 175 kalorit. Seega tarbi mõõdukalt.


10. Valmista ise kodus head toitu

Sest nii tead sa kõige paremini, mida sa sööd. Sea endale eesmärgiks tarbida vähem rasva, suhkrut ja soola (see ei aita kaalust alla saada aga on tervislikum) ja söö rohkem köögivilju. Tead ju küll, et poolfabrikaadid ja töödeldud toidud sisaldavad liiga palju rasva ja suhkrut varjatud kujul.

 

Kommentaare ei ole