{ads}

HIDE

Viimased

latest

Täna on taevas sinine täiskuu. Aga miks just sinine ja miks Kuu ei ole sinist värvi?

foto : unsplash / Eileen Rollin      Kuu on inimest ikka lu...

foto : unsplash / Eileen Rollin

 

 

 Kuu on inimest ikka lummanud ja nagu heal lapsel ikka, on ka Kuul mitu nime. Alustades Kuu faasidega ja lõpetades Kuu nimedega, mis sõltuvad suurel määral aastaaegadest. Igal kevadel särav roosa täiskuu on näiteks saanud oma nime tänu roosadele floksidele, mis sel perioodil Põhja-Ameerikas õitsevad. Nii on ka sinise täiskuuga, mis nimest hoolimata ei paista täna sinisena. Kust aga tuleb sinise täiskuu nimi ja mida see astroloogias tähendab? 

 

Tänane täiskuu ei ole sinist värvi

Kui roosa täiskuu on seotud armastuse ja kevadlilledega, siis sinisel täiskuul pole mingit otsest seost sinise värviga. Alustame aga otsast peale. Igal aastal särab taevas 12 täiskuud - iga kuu üks. Kuna täiskuu on taevas iga 28. päeva järel, kuude pikkus on aga sõltuvalt kuust ja aastast 30-31 päeva, siis juhtub, et iga kolme aasta järel libiseb 13. täiskuu kalendri sisse ja seda täiskuud nimetataksegi siniseks täiskuuks. Nii nagu sellel aastal. Aga kuidas kindlaks teha, milline täiskuu on sinine ja milline mitte? Igal aastaajal on taevas 3 täiskuud. Seega on tegemist sellega, mis on üle ehk siis aastaaja neljas täiskuu ongi sinine. Näiteks selle aasta augustikuu algas täiskuuga ja lõppeb teise täiskuuga, mis särab täna, 31. augustil, taevas. Tegemist on sinise Kuuga. 

 

 

 

Sinine Kuu muudab meid emotsionaalsemaks 

Astroloogias ei loe ainult tähtkujud. Igal planeedil ja taevakehal on oma tähendus, samuti on Kuul oma sümboolika. Meie Kuu esindab meie juuri ja lapsepõlvemaailma, samuti ka viljakust. Ent Kuu on samuti koht, kus on peidus emotsioonid, mälestused ja kujutlusvõime. Astroloogide sõnul on kõik inimesed täiskuu ajal palju emotsionaalsemad ja nostalgilisemad. Seda enam veel sinise täiskuu ajal, mille puhul on tegemist harukordse nähtusega, kuna see leiab aset iga kolme aasta tagant. Sinine täiskuu aitab meil end puhastada oma emotsioonidest, panna murekoorem maha oma õlgade pealt ning minna oma eluga seejärel kergemalt edasi uskudes, et kõik läheb hästi. Nii nagu lapsepõlves. Usu sellesse, et homne päev tuleb parem, kui täna, et tulevik on lootusrikas ja et hea õnn juba lähitulevikus sinu uksele koputab. Täiskuu on maagiline hetk, mis toob imed meile natukene lähemale, piisab ainult, kui uskuda.

Kommentaare ei ole