{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis viitavad mürgisele suhtele

foto : unsplash / Sasha Freemind     Mürgine suhe võib mõju...

foto : unsplash / Sasha Freemind

 

 

Mürgine suhe võib mõjuda halvasti nii sinu vaimsele, kui füüsilisele tervisele. Juba ainuüksi sellepärast on tähtis ära tunda märke, mis viitavad sellele, et su suhe ei ole normaalne.

Iga suhe peaks rajanema vastastikkusele usaldusele, turvatundele ja suhtlemisele. Kui sa tunned, et su suhe pigem rikub sinu elu, on vaja kasutusele võtta vastavad meetmed, et vabastada end sellest, mis tekitab sinus stressi.

 

Kuidas mürgist suhet ära tunda? 

Mürgised inimesed ei tea, mis on kaastunne, nad ei tunne empaatiat ja võtavad ka oma partneri energia ära. Selliseid inimesi on väga lihtne ära tunda. Nad kasutavad väga osavalt teist inimest ära, mängides teise tunnetega, kasutades erinevaid taktikaid selleks, et oma tahtmist saada ja tekitavad teises süütunnet.

Tegemist on väga armukadedate inimestega, kellel on suur omanditunne, mida võib isegi segi ajada paranoiaga ja mis väljendub läbi ähvarduste. Tavaliselt on selle hoiaku taga madal enesehinnang.

 

 

Selline inimene solvab kogu aeg oma kaaslast või kritiseerib teda eesmärgiga teist alandada ja teisele haiget teha. Sellise inimese jaoks on teise ähvardamine ja süüdistuste tegemine ainus viis, kuidas domineerida.

Ta kaldub ka oma kaaslase tundeid alavääristama ja jätma hooletusse tema emotsionaalseid vajadusi. Isegi, kui emotsioonidel on tähtis roll intiimsete suhete juures, ei hooli mürgine inimene oma partneri tunnetest. 

Sellele lisandub pidev soov teise vabadust ja tegevusi kontrollida, mürgine partner võtab tihti oma kaaslase eest otsuseid vastu. Füüsiline vägivald nõuab aga kiiret reageerimist oma isikliku turvalisuse huvides. 

 

 


Kuidas reageerida? 

Kui sa oled selgeks teinud, et su suhe on mürgine, pead sa välja selgitama, kuidas edaspidi toimida. On sul siis oma kaaslase vastu tundeid või mitte, sa pead õppima ei ütlema ja seadma sisse vahemaa enda ja oma partneri vahel, kui ta oma käitumist ei muuda. 

Sa pead endale selgeks tegema, et sa väärid austust ja lugupidamist, mitte sellist käitumist, kus sind alandatakse ja solvatakse. Normaalne suhe tugineb vastastikkusel austusel ning avatud ja siiral suhtlememisel. See on väga oluline emotsionaalse ja vaimse heaolu huvides. 

Seejärel pead sa panema paika kindlad piirid ning tegema selle oma partnerile selgeks. Ainult suhtlemine võib sind päästa. Räägi samuti oma lähedaste ja pereliikmetega. Nende toetus ja nõuanded võivad aidata sul teha õigeid valikuid. 

Samuti pead sa võtma aega iseenda jaoks, hoolitsema oma vaimse, emotsionaalse ja füüsilise tervise eest. Tee hingamisharjutusi, mediteeri, ümbritse end heade ja rõõmsameelsete inimestega ning tegele rohkem sellega, mis teeb su tuju heaks.



Kommentaare ei ole