{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas saada hambaid valgemaks?

  foto : unsplash / Lesly Juarez    Ilus naeratus püüab pil...

 

foto : unsplash / Lesly Juarez

 

 Ilus naeratus püüab pilku. Iga naine unistab ilusatest ja valgetest hammastest, sest see on just see, mis köidab kõige esimesena tähelepanu. Ilusad hambad on iga inimese visiitkaart. Oma hammaste eest tuleb aga hoolt kanda. Võimalusi aga, kuidas hambaid valgemaks saada, on mitmeid. Igal inimesel on erinev hambaemail, mille värv sõltub suurel määral ka geneetikast, mille tõttu mõnedel inimestel ongi kollakamad hambad, kui teistel. Hammaste värv võib muutuda ka vanusega. Et saada valgemaid hambaid, tuleb hoolitseda oma suuhügieeni eest, mis tähendab seda, et hambaid tuleb pesta vähemalt kolm korda päevas ning käia regulaarselt hambaarsti juures (vähemalt paar korda aastas), et eemaldada hambakattu ja hambakivi.


Valgete hammaste saladus

Lisaks heale suuhügieenile, on võimalik ka tänu kodustele vahenditele muuta oma hambaid valgemaks. 


Pese hambaid pool tundi peale söömist

Peale söömist (või siis peale seda, kui sa oled joonud teed või kohvi), ei tohiks kohe pesta oma hambaid, vastasel korral võid sa muuta oma hambaid sellega veelgi kollasemaks, kuna toidujäätmed on hambaemaili peal ja sa hõõrud neid nii lihtsalt laiali. Parem on oodata pool tundi enne, kui sa pesed oma hambad ära. 

 

 


Söö vähem happelisi toite

Happelised toidud võivad muuta hambaid kollasemaks. 


Hoidu suitsetamisest ja piira tee ja kohvi joomist

Sest nii suitsetamine, kui tee ja kohvi joomine, muudavad hambaid kollasemaks. 

 

Vali õige hambapasta

Kõige parem on valida looduslik hambapasta, mis ei sisalda keemilisi aineid. Valgeta hammaste saamiseks ei ole olemas mingeid imevahendeid, selle jaoks tuleb lihtsalt ise natuke vaeva näha ja hoolitseda oma hammaste eest paremini. 

 

Pese hambaid kord nädalas soodaga

Soodaga hammaste pesemine kord nädalas aitab muuta hambaid valgemaks. 

 

 

Kommentaare ei ole