{ads}

HIDE

Viimased

latest

10 põhjust, miks sa kaalust alla ei saa mitte kuidagi

  foto : unsplash / AbsolutVision  Hoolimata sellest, kui pa...

 

foto : unsplash / AbsolutVision

 Hoolimata sellest, kui palju sa ka vaeva ei näe, kaal ei taha mitte kuidagi langeda ja püsib paigal. Milles siis asi? Sa küll üritad vähem süüa, oled hakanud rohkem liikuma ja oled võtnud end tõsiselt käsile (vähemalt enam-vähem). Aga midagi ei ole teha, kaal mitte kuidagi ei lange ja sa ei saa oma ülejäänud kilodest kuidagi lahti. See võtab juba tuju ära. Vaata, millistel põhjustel kaal seisab.


1. Sa oled liiga kaua juba dieedil

Kui sa oled pikemat aega dieeti pidamas, siis harjub keha su uue eluviisiga ja hakkab aeglasemalt kaloreid põletama. 

2. Sa sööd liiga palju lahjasid toite

0% toidud ei aita sul ülekaalust vabaneda, pigem on see vastupidi. Sest isegi, kui pakendil on kirjas lahja ja rasvavaba, siis selle asemel sisaldavad need tooted tavaliselt rohkem suhkrut ja lisaaineid, mis teevad samuti paksuks. Enne ostmist veendu, et toode on lahja ja rasva- ning suhkruvaba. 

 

 

3. Sa ei söö piisavalt

Keha harjub ära sellega, et sa sööd vähem, selle tõttu hakkab su keha hoopis varusid koguma kartuses, et sa hakkad end päriselt näljutama. 

4. Sa sööd liiga palju

Kõige parem nipp, mis aitab teada saada, kas sa sööd palju või mitte, on pidada toidupäevikut. Kirjuta iga päev üles kõik, mida sa sööd. Nii on suil selge ülevaade kogustest ja toitudest.

5. Sa oled endale seadnud ebareaalsed eesmärgid

Alustuseks võiksid sa seada endale mõne väiksema eesmärgi, mida on lihtsam ellu viia. Ja ole kannatlik, sest viimastest kilodest on sageli kõige raskem lahti saada. Tunne pigem uhkust nende kilode üle, millest sa oled juba lahti saanud ja ära sea endale liiga kõrgeid eesmärke.

6. Sa sööd ka siis, kui su kõht pole tühi

See on meil nii sissejuurdunud harjumus, et igal söögikorral on oma kindel aeg. Sa isegi ei mõtle, kas sul üldse on kõht tühi või mitte. Õpi vahet tegema, millal sul on kõht tühi ja millal sa lihtsalt tahad süüa. 

 

 

7. Sa ei joo piisavalt vett

Vee joomisega üksi saledaks ei saa aga vesi on tervisliku eluviisi osa. Vesi aitab organismil mürkainetest vabaneda ja puhastada keha. Lisaks sellele aitab ta teinekord näljatunnet ära võtta.

 8. Sa kaalud end iga päev

Selleks, et tuju ära ei kaoks, ei ole hea end liiga tihti kaaluda. Kõik oleneb ju paljuski ka sellest, kui palju sa trenni teed, mida sa sõid ja hormonaalsetest muutustest. Kehakaal muutub tänu sellele iga päev. Piisab täiesti, kui kaaluda end kord nädalas.

9. Kaaluseisak

Dieedi pidamisega kaasnevad erinevad faasid, mille ajal kehakaal lihtsalt ei lange. See ongi kaaluseisak. Selle vastu aitab, kui äratada niiöelda oma keha üles, see tähendab seda, et tuleb muutuda oma toitumisharjumusi. Söö näiteks ühel päeval rohkem ja teisel päeval vähem. Tee natuke rohkem sporti või siis vastupidi, tee vähem trenni. Või siis söö teistel kellaaegadel. Või söö väiksemaid portse aga mitu korda rohkem. Näiteks kolme toidukorra asemel söö 5 korda. 

10. Sa ei tee piisavalt trenni

Selleks, et kaal hakkaks langema, pead sa rohkem liikuma. Treenida võid sa end nii kodus, kui spordisaalis, valik on sinu. Tähtis on liikuda vähemalt 3 korda nädalas ning teha kõrvalt jõuharjutusi.

 

Kommentaare ei ole